Pavol Krupka Kultúra

VIDEO: V rámci kultúrneho leta vystúpila školská kapela Shakespeare's fellows

Z inštrumentálno-vokálneho tria za necelý rok vznikla kapela, ktorá účinkovala v divadelnom predstavení a postavila sa aj samostatne pred popradské publikum. To sú Shakespeare's fellows z Gymnázia na Kukučínovej ulici. Prinášame vám zostrih ich vystúpenia na festivale Leto v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: V rámci kultúrneho leta vystúpila školská kapela Shakespeare's fellows
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Pred týždňom sme vám priniesli reportáž z premiéry programu Nespútané vášne Williama Shakespeara, ktorý pod režijným vedením Tatiany Husárovej pripravili učitelia a študenti popradského Gymnázia na Kukučínovej ulici. V druhej časti programu sa na javisko na takmer hodinu postavila školská kapela, ktorá vznikla len v minulom roku. Šestica hudobníkov a spevákov si aj za ten krátky čas vytvorila pestrý a zaujímavo spracovaný repertoár.

Po prvýkrát ešte v podobe tria kapela vystúpila na slávnostnej akadémii pri príležitosti 60. výročia školy. Ku Katke Irhovej, Monike Kurucovej a Jakubovi Dominikovi sa postupne pridali ďalší mladí hudobníci a výsledkom sú Shakespeare' s fellows. Názov skupiny nie je, samozrejme, náhodný. Jej repertoár totiž ovplyvnilo aj predstavenie divadelného súboru Art Academy Kupec benátsky, v ktorom vytvorili hudobnú zložku. Vokálne aranžmány piesní sú dielom samotných dievčat, ku ktorým donedávna patrila aj Veronika Andrašková.

Každý člen skupiny pociťuje radosť z hudby a zo spoločnej hry. Preto aj množstvo hodín, ktoré strávili nácvikom priamo na pôde školy, vnímajú ako obohatenie. Z podujatia v centre mesta si navyše odniesli odmenu v podobe priazne popradských poslucháčov.

Shakespeare's fe­llows sú: Jakub Dominik, Katarína Irhová, Monika Kurucová, Jakub Molnár, Jakub Ševčík a Richard Michal.

V našom zostrihu znejú tieto piesne a skladby: A Sky Full Of Stars (Cold Play), Hey Brother (Avicii), Snow (Red Hot Chilli Peppers), I Hurt Myself Today (Johny Cash), Say Something (A Great Big World, Christina Aguilera), Ho Hey (The Lumineers), Summertime (George Gershwin), My Kind of Love (Emeli Sande), Comfortably Numb (Pink Floyd)

Leto v Poprade: Shakespeare' s fellows
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM