Iné športy

Odštartovala Zimná bežecká séria. Novinkou bude aj nočný beh s čelovkami

Celoročná séria podujatí Tatry v pohybe pokračuje jesennými a zimnými behmi. Prvým bol uplynulú sobotu Steeplechase run v Tatranskej Lomnici.

Ilustračný obrázok k článku Odštartovala Zimná bežecká séria. Novinkou bude aj nočný beh s čelovkami
Foto: Slavo Petrus / Zdroj: Dnes24.sk

Organizátori zo Sport club 1896 Štrbské Pleso sa po roku opäť rozhodli zorganizovať Zimnú bežeckú sériu (ZBS), ktorá bude tak ak v predošlých ročníkoch pozostávať zo štyroch podujatí.

Na pretekárov čakala prekážková dráha v jazdeckom areáli v Tatranskej Lomnici. Beh si spestrili o pevné prekážky, ktoré za iných okolností preskakujú kone pri parkúrovom skákaní, samozrejme, že v iných rozmeroch. Muži si zmerali sily na 7 kilometrovej trati a pre ženy bola pripravená trať v dĺžke 4 kilometrov.

S prekážkami si najlepšie poradil Košičan Daniel Kraviansky, ktorý sa venuje triatlonu. Predpísanú trať zvládol za 25:41,54 min. Druhé miesto obsadil ďalší Košičan Lukáš Nemčík a tretie Pavol Orolín zo Sp. Bystrého. „Bežalo sa mi veľmi dobre. Správne som si rozložil sily, ale musím priznať, že zálusk na prvé miesto som si pred štartom určite nerobil. Držal som sa tesne za vedúcou skupinkou, ale v druhej polovici pretekov som videl, že súperi spomaľujú tempo, tak som pridal a zvíťazil, aj keď kolega s ktorým trénujem, Lukáš Nemčík, išiel po mne „jak ďábel“ no, odolal som mu,“ povedal spokojný v cieli Daniel Kraviansky, ktorý v celkovom hodnotení minulého ročníka celej ZBS skončil druhý za víťazným Tomášom Kamasom, ktorý v sobotu obsadil 5. priečku.

Najrýchlejšou medzi ženami bola mladá Timea Mihoková z Batizoviec s náskokom jeden a pol minúty pred druhou Martou Smrekovou z Dobšinej. „Trať nebola náročná, ale problémy mi robili prekážky. Tie ma spomalili, ale to asi ako každého. Rada športujem, skúšam všeličo, ale beh mi ide najviac. Moje obľúbené trate sú 8 a 10 kilometrov. Skúsila som aj polmaratón, ale bolo to už bolo nad moje sily,“ skonštatovala Batizovčanka, ktorá plánuje absolvovať všetky kolá ZBS.

Novinkou bude 2. kolo Zimnej bežeckej série (12. decembra), ktoré sa bude bežať za úplnej tmy s čelovkami na hlave. Trať povedie ulicami Nového Smokovca.

Slavo Petrus

Odštartovala Zimná bežecká séria. Novinkou bude aj nočný beh s čelovkami
14
Galéria
Foto: Slavo Petrus / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM