Monika Vengrínová Krimi

Ohnivá dráma na sídlisku: Obyvateľov bytovky na Juhu vystrašil požiar FOTO

Len pred malou chvíľou uhasili hasiči požiar v bytovom dome na sídlisku nový Juh. Valiaci sa dym z okna bytovky na Zimnej ulici prišlo likvidovať niekoľko hasičských áut. Pozrite si zábery zo zásahu.

Ilustračný obrázok k článku Ohnivá dráma na sídlisku: Obyvateľov bytovky na Juhu vystrašil požiar FOTO
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia bytovky na novom Juhu ostali vystrašení. Z deviateho poschodia prestavaného zamurovaného balkóna nachádzajúcom sa medzi bytmi sa valil dym a šľahali plamene.

„Išlo o malú miestnosť 2×2 metre, v ktorej sa nejakým spôsobom vznietil matrac a ten sa rozšíril do celej miestnosti. Dym následne zadymil zvyšné štyri poschodia nad horiacou miestnosťou,“ vysvetlil veliteľ zásahu Ján Šuba s tým, že oheň sa rozhorel ešte viac po tom, ako hasiči otvorili dvere na miestnosti a pustili dnu kyslík.

Hasičom sa oheň podarilo uhasiť približne do dvoch minút, problémom však bolo zadymenie. „Našou úlohou bolo prehľadať byty a zistiť, či sú ľudia v nich v poriadku,“ objasnil Šuba. Samotný požiar, podľa neho, veľké škody nespôsobil, ohrozil však ľudí od deviateho po najvyššie trináste poschodie.

Aby v budúcnosti k takýmto požiarom nedochádzalo, Šuba upozorňuje, aby ľudia do podobných priestorov najmä nepúšťali deti, nekonzumovali v nich alkohol a nefajčili: „Určite tam tiež netreba ukladať horľavé veci ako molitany, drevo a horľavé kvapaliny, napríklad čistiace prostriedky, ktoré aj v tomto prípade podnietili vznik požiaru“.

Čo sa týka samotnej príčiny vzniku požiaru, k tej sa veliteľ zásahu nevyjadril. Na mieste je vyšetrovateľ. „Podľa mojej mienky sú však asi len dve možné príčiny. Buď nejaká zlá inštalácia elektriky alebo skôr nejaká cigareta, či otvorený oheň,“ dodal.

Na sídlisku nový Juh horelo v jednom z bytových domov
19
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM