Martin Sýkora Krimi

Opitý na skúškach v autoškole: Muž počas jazdy na nákladnom aute nafúkal

Kuriózny prípad riešia popradskí dopravní policajti. Kandidátovi na vodičské oprávnenie pravdepodobne chýbal nielen rozum a veľká dávka sebareflexie.

Ilustračný obrázok k článku Opitý na skúškach v autoškole: Muž počas jazdy na nákladnom aute nafúkal
Zdroj: Dnes24.sk

Šoféroval a nebol triezvy

Popradskí dopravní policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 30-ročného muža z obce Liptovská Teplička (okr. Poprad), ktorý mal počas skúšobnej jazdy „pod čapicou“.

„Obvinený muž ako žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia na skupiny C1, C, T viedol v deň skúšok (minulý týždeň) nákladné motorové vozidlo autoškoly po ceste I/18 v Poprade. Na vjazde na benzínové čerpadlo na začiatku mesta Poprad bol zastavený a kontrolovaný hliadkou Okresného dopravného inšpektorátu Poprad z dôvodu, že vzniklo podozrenie, že vodič autoškoly je pod vplyvom alkoholických nápojov,“ informoval Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove (KR PZ).

PREČÍTAJTE SI AJ: Policajti v Prešovskom kraji dali za deň vyše 150 pokút: Napomenutia i alkohol

Podozrenie sa potvrdilo – vodič nafúkal

Policajti muža podrobili dychovej skúške na alkohol, pričom jej výsledok bol pozitívny.*** „V dychu mu bolo nameraných 1,06 mg/l z vydychovaného vzduchu,“*** dodal Džobanik. Tým sa situácia neskončila, práve že začala. Policajti muža zadržali, obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia. „Stíhaný bol v tzv. super rýchlom konaní, kde súdom mu bol uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá po dobu 30 mesiacov a pokuta 420.- €,“ uzavrel krajský hovorca.

Muž z Liptovskej Tepličky sa tešiť z nového vodičáku tak skoro nebude. Okrem toho, že peniaze na kurz vyhodil zbytočne, si ešte pekne „zarobil“.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM