Monika Vengrínová Rôzne

Oslavy jari budú v Tatrách ako sa patrí. Takýto program si pripravili na Veľkú noc

Vysoké Tatry i popradský akvapark sa na Veľkú noc pripravili naozaj dôkladne. Deti si môžu užiť kúpanie za jedno euro, na svahoch si môžete zalyžovať dokonca zadarmo. Celú rodinu poteší jazda historickou Kométou a tým starším ulahodí vážna, či divoká rómska hudba.

Ilustračný obrázok k článku Oslavy jari budú v Tatrách ako sa patrí. Takýto program si pripravili na Veľkú noc
Zdroj: Webnoviny.sk

„Ktosi múdry raz povedal, že najvyššia forma konkurencie je spolupráca, my v Oblastnej organizácii Región Vysoké Tatry sa týmto riadime a pre našich návštevníkov vytvárame program v Tatrách spoločne tak, aby čas strávený v našich veľhorách bol pre nich pestrý a zaujímavý. Neskromne poviem, že čísla hovoria, že sa nám darí, keďže návštevnosť spred krízy sme dávno prekonali a verím, že porastieme aj ďalej,“ povedal Ján Mokoš predseda predstavenstva Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Veľkú noc majú v popradskom Aquacity takmer celý apríl, počas ktorého beží eurová kúpačka. Stačí, keď si detičky prinesú so sebou čokoládové vajíčka, alebo iné sladkosti a kúpanie majú len za jedno euro.

Pokus o rekord v najvyššom pošte vajíčok na strome

Skutočné veľkonočné mestečko sa pokúsia vytvoriť v Novom Smokovci v sobotu. Dotyk s minulosťou a ľudskou zručnosťou sprostredkujú ľudové remeslá aj rôzne umelecké vystúpenia. Pre deti sú pripravené skvelé atrakcie aj minisalaš s ovečkami, či ukrytými vajíčkami a chuťové poháriky všetkým pošteklia výborné veľkonočné špeciality. Veľkonočné mestečko však zaujme aj niečím úplne netradičným a neočakávaným. Tatranci spolu s návštevníkmi regiónu vytvorenia prvý veľkonočný tatranský strom v histórii, ktorý spoločne vyzdobia kraslicami. Práve tu sa aj pokúsia vytvoriť rekord v čo najvyššom počte vajíčok.

Sobota bude v Starom Smokovci patriť aj galakoncertu s jedinou slovenskou primáškou Barborou Botošovou, vnučkou legendárneho Jána Berkyho Mrenicu a dcérou husľového virtuóza Eugena Botoša. Veľkonočná nedeľa zase obveselí tých, ktorí ešte nedali lyžiam pre túto sezónu zbohom. Stačí, keď sa rozhodnú lyžovať na Štrbskom Plese v maske a majú lyžovačku úplne zdarma.

V Štrbe zažijete pravú nefalšovanú kúpačku

Tá pravá veľkonočná kúpačka sa strhne v pondelok na Štrbe, keď chlapci „kupači“ poputujú celou dedinou a nenechajú ani jednu dievku suchú. Veteránka Tatranská Kométa síce vodu nemusí, ale zato pondelkovú veľkonočnú jazdu si neodpustí, čím poteší najmä rodiny s deťmi. Jazdiť bude po celý deň, ale kapacitu jazdy má obmedzenú na osemdesiat miest, takže netreba váhať.

A pre tých ktorým šibáky, vajíčka a voda nič nehovoria, sa môžu zahĺbiť do melódií z čias baroka v Kostole sv. Petra a Pavla v Novom Smokovci. „Rozumieme aj tým, ktorí sa z domu vytratia práve kvôli zvykom, ktoré sú spojené s Veľkou Nocou, pre nich máme v Tatrách aj iný program a najmä máme i to čo by ste inde ťažko hľadali, klimatické kúpele. U nás totižto postačí niekedy len málo, taká obyčajná prechádzka a dýchanie z plných pľúc a ak ste cítili jarnú únavu, tak domov sa vrátite dozaista bez nej,“ dodala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM