Monika Vengrínová Rôzne

OZ Pre Mesto je so zrušením revitalizácie spokojné: Naše mesto začalo písať históriu zdravého rozumu

Na rozhodnutie mesta o zrušení projektu revitalizácie Námestia sv. Egídia zareagovalo i Občianske združenie Pre Mesto. Jeho členovia sú presvedčení, že týmto krokom začalo mesto písať novú históriu, a to históriu vlády demokracie, zdravého rozumu a silnej občianskej spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku OZ Pre Mesto je so zrušením revitalizácie spokojné: Naše mesto začalo písať históriu zdravého rozumu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Toto rozhodnutie je začiatkom novej kapitoly. Získali sme čas a možnosť zapojiť do diskusie o budúcej podobe nášho centrálneho námestia naozaj všetkých. Južanov, Západniarov, Sobotčanov, Veličanov, obyvateľov centra, Stráží, Kvetnice i Matejoviec. Námestie patrí nám všetkým a v spolupráci s odborníkmi v podobe architektov a projektantov určite nájdeme riešenie, ktoré nám bude závidieť celé Slovensko. A ktoré naozaj do centra mesta priláka nielen domácich, ale aj turistov tak, aby sa Poprad opäť stal ich cieľovou destináciou,“ uviedol predseda združenia Pre mesto Ondrej Kavka.

„Rozhodnutie poslancov vnímam ako nový začiatok usilovnej a tvorivej spolupráce, o ktorú nám po celý čas ide. Od začiatku sme tvrdili, že hoci Trabant je kultové autíčko, Poprad si zaslúži neprehliadnuteľné Ferrari. Som rád, že radní to pochopili, svoje rozhodnutie prehodnotili a dali Popradčanom čas prísť s novými nápadmi. Teší ma, že peniaze sa rozdelili na prioritnejšie investície v iných častiach mesta a Popradčania sa naozaj majú na čo tešiť,“ usmieva sa člen predsedníctva združenia a medzinárodný pozorovateľ Fabio Bortolini.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM