Peter Handzuš Rôzne

Pacienti si vydýchli: Nemocnica sa s Dôverou dohodla

Klienti zdravotnej poisťovne Dôvera sa už nemusia báť, že ich neošetria v Nemocnici Poprad. Dnes obe strany dospeli k dohode a podpísali novú zmluvu. Od soboty im bude v tomto zdravotníckom zariadení poskytovaná zdravotná starostlivosť ako doposiaľ.

„Dnes sme dokončili ešte nejakú mailovú komunikáciu ohľadom detailov, všetko je schválené. Podpísali sme úplne novú zmluvu, kým pred tým išlo len o dodatok k predošlej zmluvy. Cenové podmienky, ktoré sú tam, sú kompromisom obidvoch strán," uviedol riaditeľ popradskej nemocnice Jozef Tekáč. Bližšie zmluvné podmienky konkretizovať nechcel.

Dôvera po rokovaniach vyjadrila pochopenie pre ťažkú situáciu, v ktorej sa ocitla Nemocnica Poprad z dôvodu zmeny legislatívy a potreby vykrytia nárokov miezd lekárov a sestier. **„My sme ponúkli nemocnici korektné podmienky. Je pre nás veľmi dôležité, aby naši poistenci v Poprade mohli opäť využívať zdravotnú starostlivosť v plnej miere,“[/b ]zhrnul po rokovaniach riaditeľ úseku nákupu zdravotnej starostlivosti Dôvery Martin Kultan.

Hneď po tom, čo bude nová zmluva uverejnená v centrálnom registri zmlúv, dostanú pacienti poisťovne Dôvera v Nemocnici Poprad zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu.

Nemocnica Poprad a zdravotná poisťovňa Dôvera sa ospravedlňujú pacientom – poistencom, ktorí boli vzniknutou situáciou dotknutí a zaväzujú sa podniknúť všetky kroky potrebné na to, aby sa podobná situácia v budúcnosti neopakovala.

Viac o kauze sa dozviete z článkov:

[link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.130545_Do­vera-nezazmluvnila-nemocnicu,–kto-osetri-pacientov?]Dôvera nezazmluvnila nemocnicu, kto ošetrí pacientov?[/link]

[link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.130841_Do­vera-ponukla-viac-penazi,–nemocnici-to-nestaci]Dôvera ponúkla viac peňazí, nemocnici to nestačí[/link]

[link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.131308_Ne­mocnica-rokuje-s-Doverou–Dohoda-je-na-spadnutie---]Nemocnica rokuje s Dôverou. Dohoda je na spadnutie…[/link]

poprad24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM