Peter Handzuš Správy

Parkovanie na letisku za 1 euro, áno alebo nie? Vedenie zmeny nechystá, dovolenkárom sa to oplatí

Parkovanie na popradskom letisku je od zavedenia rampového systému kritizované nespokojnými vodičmi, ktorí chcú pred letiskom vyložiť pasažierov. Za parkovanie sa tam totiž platí od prvej minúty.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie na letisku za 1 euro, áno alebo nie? Vedenie zmeny nechystá, dovolenkárom sa to oplatí
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Ak prejdete autom za vstupnú rampu parkoviska na Letisku Poprad – Tatry, pripravte si 1 euro. Toľko budete musieť vhodiť do kasy, aby ste sa z parkoviska dostali von. „Ak porovnáme ceny parkovného na ostatných medzinárodných letiskách, určite to nie je jedno euro na deň,“ konštatovala riaditeľka popradského letiska Ivana Herkeľová. Cenová politika je podľa riaditeľky nastavená pre pasažierov, ktorí využívajú linky do Londýna. „Suma jedno euro na 24 hodín je myslím adekvátna k cene letenky,“ dodala.

Dlhodobé parkovné za 1 euro na deň je výhodné aj pre dovolenkárov, ktorí z Popradu počas letnej sezóny odlietajú chartrovými linkami za oddychom k moru. Cena dvojtýždňového parkovného je tak s inými parkoviskami v blízkosti medzinárodných letísk neporovnateľná.

Nespokojní sú ale vodiči, ktorí sa na letisku zdržia len krátko. Aj keď len potrebujú vyložiť posádku a batožinu, za 2–3 minúty strávené na parkovisku už musia absolvovať návštevu kasy. Tá, mimochodom, stále príjma iba hotovosť. 15-minútové bezplatné parkovanie na popradskom letisku nateraz nehrozí. „Zatiaľ o zmene neuvažujeme,“ povedala Ivana Herkeľová.

Parkovisko je stále v skúšobnej prevádzke a čakájú ho ešte viaceré zmeny. „Momentálne riešime dopravný systém letiska. Po jeho zavedení budeme prehodnocovať aj otázku parkovania a príchodu pasažierov. Osobitnou kategóriou sú taxikári a vozidlá taxislužby, kde sa snažíme vytvoriť čo najoptimálnejšie podmienky pre našich cestujúcich,“ dodala na záver riaditeľka Letiska Poprad – Tatry Ivana Herkeľová.

Parkovisko pred popradským letiskom
7
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM