Monika Vengrínová Rôzne

Pekná aktivita mladých zo zahraničia v Tatrách: Užívali si i vysadili stromčeky!

Po štvrtý raz sa mladí z piatich krajín stretli v Hornom Smokovci v rámci Medzinárodného olympijského tábora mládeže. Deti si užili splav na pltiach, severskú chôdzu či sánkarský trenažér, v lese vysadili nové stromčeky a stretli sa s našimi olympionikmi.

Ilustračný obrázok k článku Pekná aktivita mladých zo zahraničia v Tatrách: Užívali si i vysadili stromčeky!
Zdroj: Dnes24.sk

Medzinárodný olympijský tábor mládeže (MOTM) pokračoval svojím štvrtým ročníkom, ktorý si deti zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska a premiérovo i z Ukrajiny užili počas týždňa stráveného vo Vysokých Tatrách.

Tábor organizoval Slovenský olympijský výbor v spolupráci so Slovenskou olympijskou akadémiou, Klubom fair play SOV, environmentálnou komisiou SOV a Olympijským klubom Vysoké Tatry. Zúčastnilo sa ho tridsaťpäť detí, ktoré čakal bohatý program pozostávajúci z pohybových, vzdelávacích a oddychových aktivít. Vyskúšali si severskú chôdzu i sánkarský trenažér, zahrali si bedminton a užili si splav na pltiach.

„Deti spoznali filozofiu fair play a olympijské hodnoty, ktorými sú dokonalosť, priateľstvo a rešpekt. Tiež obohatili les o výsadbu ďalších stromčekov. Bonusom pre ne bolo stretnutie a rozhovory s olympionikmi Jankou Gantnerovou, Adamom Žampom, Pavlom Hurajtom a Monikou Fašungovou, ktorá už o niekoľko dní bude plniť funkciu ambasádorky na blížiacich sa II. olympijských hrách mládeže v čínskom Nankingu,“ dodala Lucia Prokesová z Grand Hotel Bellevue, v ktorom boli deti ubytované.

Medzinárodný olympijský tábor mládeže
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM