Martin Sýkora Basketbal

Piešťany naložili Popradčankám: Čajky pod Tatrami s vysokým víťazstvom

Najvyššia slovenská ženská basketbalová súťaž pokračovala ďalším kolom. Poprad privítal na domácej palubovke Piešťany, ktoré už v tejto sezóne potrápil.

Ilustračný obrázok k článku Piešťany naložili Popradčankám: Čajky pod Tatrami s vysokým víťazstvom
Foto: Peter Handzuš

Popradské basketbalistky cítili proti Piešťanských Čajkám možnosť uhrať dobrý výsledok. Súper mal nevýhodu v nabitom programe ostatných dní. „Pre nás bolo najväčšou výzvou to, že sme za posledné štyri dni museli odohrať tri zápasy s náročným cestovaním do Rumunska,“ vysvetlil tréner čajok Martin Pospíšil. Na palubovke to však vyzeralo úplne inak. Sústredené Piešťany Popradčankám od úvodu nedovolili takmer nič. V prvej štvrtine hostiteľky zaznamenali iba jeden kôš z hry a do polčasovej prestávky bolo o víťazovi prakticky rozhodnuté.

„My sme vedeli, že Poprad zápas nepustí zadarmo a že bude bojovať v každom jednom momente. Preto sme museli koncentrovane vstúpiť do zápasu a tak ho celý aj odohrať,“ hodnotil Pospíšil zápasové ambície svojich zverenkýň. „V hlave sme mali to, že sa to dá, že sú hrateľné. Bol to náš najhorší zápas v sezóne. Streľba nám nešla a asi sme sa aj trošku zľakli. Pritlačili na nás a my sme sa s tým nevedeli vysporiadať,“ povedala po zápase Dominika Drobná, ktorá pred stretnutím oslávila narodeniny. Čajky nielen jej dali v nedeľu v popradskej aréne pekný darček, pod Tatrami zvíťazili o priepastných 45 bodov!

Nespokojnosť s prístupom i výkonom neskrýval tréner Popradu Milan Černický, ktorého popradské dievčatá veľmi nepotešili rovnako ako divákov. „Bolo to v hlavách. Každá hráčka si asi myslela, že to pôjde samé a srdce ostalo v šatni. Piešťany odohrali úplne iný zápas. Pristúpili k tomu veľmi zodpovedne, hlavne v obrane. Mali sme problém sa s loptou dostať na druhú stranu ihriska. Sme veľmi sklamaní, pretože sme tento zápas chceli kvôli divákom hrať oveľa lepšie. Je na mieste ospravedlnenie divákom, pretože to z našej strany nebolo vôbec to, čo chceme hrať. Treba uznať kvality súpera, ale prehrať sa dá čestnejšie,“ hodnotil výkon Černický.

BAM Poprad – Piešťanské Čajky 34:79 (14:38)
Najviac bodov: Ivančáková 16, Filičková 7, Grígerová 5 – Slamová 17, Jakubcová a Páleníková po 16

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM