Monika Vengrínová Rôzne

Platnosť prvých čipových kariet na MHD končí. Nezabudnite požiadať o predĺženie

Mestské čipové karty,umožňujúce občanom s trvalým pobytom v meste Poprad cestovať v mestskej hromadnej doprave so zľavou, fungujú už päť rokov. Ak patríte medzi prvých držiteľov karty, je potrebné si jej platnosť predĺžiť.

Ilustračný obrázok k článku Platnosť prvých čipových kariet na MHD končí. Nezabudnite požiadať o predĺženie
Foto: Marián Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Prvé čipové karty pre občanov s trvalým pobytom v Poprade so zľavou v MHD boli vydané už v roku 2008. Keďže platnosť kariet dospelých pasažierov, seniorov a držiteľov preukazov ŤZP je 5 rokov, je v tomto období nevyhnutné platnosť kariet predĺžiť.

„Najviac občanov využilo možnosť získať kartu v prvých mesiacoch od zavedenia mestskej čipovej karty v MHD v roku 2008, kedy mesto Poprad hradilo viac ako 3900 kariet. Ich platnosť sa v tomto období končí a teda nimi nemôžu zaplatiť. Občania, ktorí chcú kartu používať naďalej, musia požiadať o predĺženie v pokladni SAD,“ informuje vedúca odboru výstavby MsÚ Kristína Horáková.

Predĺžiť platnosť mestskej čipovej karty je možné na autobusovej stanici SAD v Poprade za manipulačný poplatok 0,70 € v pracovných dňoch od 7.45 do 15.15 h. Platnosť čipových kariet žiakov a študentov je závislá od času štúdia.

Náklady na vydanie prvej mestskej čipovej karty na MHD, ktoré predstavujú sumu 4,31 eur, hradí obyvateľom mesto Poprad, v prípade straty, poškodenia alebo odcudzenia si opätovné vydanie platí už cestujúci.

Dospelí potrebujú pri vybavovaní na pracovisku SAD predložiť občiansky preukaz, žiaci a študenti potvrdenie o návšteve školy, dôchodcovia rozhodnutie o dôchodku a ZŤP platný preukaz. Žiadosti o vybavenie karty dostanú na SAD a sú k dispozícii i na webovej stránke SAD Poprad. Počet vydaných mestských čipových kariet k dnešnému dňu prekročil 10 tisíc.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM