Peter Handzuš Basketbal

Playoff sa blíži aj v ženskej Extralige: BAM Poprad bojuje o čo najlepšiu pozíciu

Po minulotýždňovej vysokej prehre v Ružomberku mali v sobotu basketbalistky BAM Poprad výhodu domáceho prostredia proti poslednému tímu Exraligy BK SOŠŽ Cassovia Košice.

Ilustračný obrázok k článku Playoff sa blíži aj v ženskej Extralige: BAM Poprad bojuje o čo najlepšiu pozíciu
Foto: Peter Handzuš

Basketbalistky BAM Poprad majú za sebou jeden z ľahších zápasov. Proti Cassovii Košice však najlepšie nezačali a prvá štvrtina bola veľmi vyrovnaná. Takisto začiatok druhého polčasu hosťujúce hráčky držali s Popradčankami krok. O výsledku rozhodla druhá štvrtina, ktorú BAM vyhrala 19:8 a posledná, ktorá skončila 17:12.

„Prázdniny, ale aj vysoká prehra v Ružomberku nás poznačili. Trénovali sme síce, zabrali sme troška viac, ale dnes bolo vidieť, že máme ťažké nohy. Nebehali sme, chyby sme mali v individuálnej obrane. Ale hneď ako sme sa dostali do pohody, či cez timeout alebo cez polčas, hra sa zlepšila. Taký basketbal chceme hrať aj do budúcna. Hlavne so súpermi, ktorí nám sedia,“ zhodnotil výkon domácich basketbalistiek tréner Igor Skočovski.

Snaženie domáceho trénera smeruje k februáru, kedy začína „skutočná liga“. BAM Poprad chce do playoff vstúpiť z pozície, ktorá by mu dala výhodu domáceho prostredia. „To je našim cieľom. Musíme počkať, ako sa to všetko vyvinie, ako zareagujú naši súperi. Do konca februára je prestupové obdobie, uvidíme, možno aj my zoberieme nejaké hráčky do našeho družstva,“ dodal Skočovski.

Proti Košiciam si schuti zahrali aj mladé hráčky, ktoré sa presadili aj bodovo. „Som s nimi spokojný, aj s tým, ako trénujú. Nie je to pre ne ľahké, byť v takom rytme a byť vedľa hráčok, ktoré už maju v extralige nejaké skúsenosti. Tréma u nich je, ale podľa zásluh na tréningu sa dostávajú aj na ihrisko, niekedy viac, niekedy menej, záleží od psychickej pripravenosti. Som rád, že tam progras vidno. V tréningu sa dobre ukazuje aj Saška Bolozová a verím, že najbližšie už bude aj ona zbierať extraligové skúsenosti,“ pochválil mladé hráčky Igor Skočovski.

Basketbalistky BAM Poprad sa doma predstavia najbližšie 23. januára proti zdolateľnému tímu BK Slovan Bratislava.

BAM Poprad – BK SOŠŽ Cassovia Košice 76:58 (18:18, 19:8, 22:20, 17:12)
Najviac bodov: Theiner 24, Petríková 19, Hadačová 9 – Filičková 22, Timková 16, Jassová 15

BAM Poprad - BK SOŠŽ Cassovia KE 76:58
47
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM