Monika Vengrínová Kultúra

Ples slobodných vyšiel na jednotku. V štýle rock&rollu a salsy uzavrel plesovú sezónu

V poradí tretí ročník čoraz populárnejšieho plesu pre všetkých, ktorí sú alebo sa cítia slobodní, je za nami. Desiatky hostí sa zabávali pri tónoch najslobodnejších hudobných žánrov a vychutnávali si neopakovateľnú atmosféru.

Ilustračný obrázok k článku Ples slobodných vyšiel na jednotku. V štýle rock&rollu a salsy uzavrel plesovú sezónu
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Prvý ročník sme usporiadali po tom, ako ma istí ľudia požiadali usporiadať netradičný ples pre nezadaných. Povedal som si, že to skúsime, a nakoniec z toho vznikol takýto úspešný ples pre všetkých, ktorí sú kompletne slobodní. Nielen nezadaní, ale slobodní i mysľou, finančne, či akokoľvek inak. Dôležité je, aby si uvedomovali, že byť slobodný je prioritou číslo jedna,“ vysvetľuje myšlienku vzniku plesu jeho organizátor Marek Mensák zo spoločnosti SaleMark.

Tretí ročník sa niesol v znamení rock&rollu a salsy, ktoré organizátor považuje za jedny z najslobodnejších hudobných a tanečných žánrov všetkých čias. Rock&roll tak reprezentovala mladá chlapčenská kapela z Bratislavy The Cellmates hitmi 50. rokov. Tanečné animácie kubánskej salsy viedla originálna kubánska tanečnica Niurka Pita.

„Hudobných hostí vždy vyberám podľa toho, ako to cítim, vidím, ako to vnímam. Tento rok som cítil, že spojiť dokopy tieto dva štýly bude to najideálnejšie. Okrem hlavného programu tu však máme i ďalšieho exkluzívneho hudobného hosťa, ktorým je švédsko-slovenská speváčka Anna Katarína Schatzl. Dnes priletela zo Štokholmu len preto, aby mohla otvoriť náš ples,“ hovorí z nadšením M. Mensák.

Plesom sprevádzala mladá a šarmantná moderátorka Martina Comissová a o hudbu sa staral DJ SAI. Špecialitou plesu slobodných bola voľba kráľa a kráľovnej plesu s dekorovaním a oceňovaním. Nechýbali kulinárske špeciality celosvetovej kuchyne, výborné miešané drinky ani tombola.

Plesová sezóna tak bola ukončená vo veľkom štýle. „Tohtoročný ples i účasť na ňom hodnotím veľmi pozitívne. Aj napriek tomu, že začiatkom plesovej sezóny bolo niekoľko plesov zrušených, lebo je ťažšia doba, my sme radi, že tu je naozaj plno ľudí. Ľudí, ktorí sa chcú baviť, takže ja som veľmi spokojný. Určite plánujeme aj ďalší ročník,“ s úsmevom uzatvára organizátor.

Ples slobodných vyšiel na jednotku. V štýle rock&rollu a salsy uzavrel plesovú s
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Ples slobodných vyšiel na jednotku. V štýle rock&rollu a salsy uzavrel plesovú s
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM