Peter Handzuš Rôzne

Po zápalavách treba v roklinách Slovenského raja zvýšiť opatrnosť

Po búrke, ktorá sa prehnala Slovenským rajom v utorok (19.7.) v noci, boli od stredy (20.7.) ráno uzavreté všetky rokliny a Prielom Hornádu.

Podľa náčelníka Horskej záchrannej služby (HZS) Slovenský raj Dušana Leskovjanského to bolo pre záplavy a popadané stromy. Dnes sú niektoré z roklín už prístupné, je však potrebné v nich zvýšiť opatrnosť.

„Vo štvrtok sme tieto rokliny prešli pre monitoring škôd, ktoré by tam mohla voda urobiť. Po prejdení roklín a prerezaní stromov v Prielome Hornádu sme opäť otvorili rokliny Suchá Belá, Piecky, Kláštorskú roklinu, rokliny Veľký a Malý Kysel, Zemjarsku roklinu i Prielom Hornádu,“ uviedol Leskovjanský.

Upozornenie o zvýšených hladinách vodných tokov v Slovenskom raji však naďalej trvá. „Pohyb v týchto roklinách a pohyb v nich odporúčame len zdatným a skúseným turistom,“ upozornil Leskovjanský. HZS neodporúča návštevu roklín rodinám s deťmi.

Po búrke naďalej ostali uzavreté rokliny Sokolia dolina a Veľký Sokol. HZS tiež upozorňuje na zlý technický stav zariadení v úseku mostíka Nad úžinou až do Kláštorskej rokliny a neodporúča pohyb ani v tejto lokalite. Podobný stav je podľa Leskovjanského aj v rokline Sokolia dolina, kde sa po búrke pridali aj ďalšie problémy s popadanými stromami.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM