Rôzne

Počasie nás môže poriadne prekvapiť: Hrozia búrky a krupobitie

Teplé počasie so sebou prináša mierne ochladenie v podobe búrok. Tie môžu územie Slovenska zasiahnuť spolu s krúpami.

Ilustračný obrázok k článku Počasie nás môže poriadne prekvapiť: Hrozia búrky a krupobitie
Zdroj: TASR

Búrky nás môžu zaskočiť aj v stredu 9. mája. Informuje o tom portál imeteo.sk. Zrážky nad naším územím môžu byť počas dňa poriadne intenzívne.

„Počasie bude počas dnešného dňa ovplyvňovať výšková tlaková níž so stredom nad Alpami. Zároveň k nám bude po zadnej strane tlakovej níže prenikať teplejší a vlhký vzduch od severovýchodu,“ informuje imeteo.sk.

Podľa portálu môžeme očakávať najprv prevažne malú oblačnosť, východ oblačné počasie. „Postupne sa bude oblačnosť zväčšovať aj na západe a najmä popoludní sa opäť vyskytnú búrky. Modely s nimi rátajú najmä v severnej polovici územia, najmenej ich bude na juhu, západe a krajnom východe. Miesta, ktoré by mali zasiahnuť búrky sú dobre viditeľné na mape, ktorá udáva očakávané zrážky za dnešný deň,“ informuje imeteo.

Zdroj: iMeteo.sk

Počas búrok môžeme očakávať intenzívny dážď. Imeteo varuje, že pomerne bežné pri nich bude aj krupobitie. „Na juhozápade môžu byť búrky prípadne sprevádzané aj nárazovým vetrom. Búrková aktivita bude opäť pretrvávať až do noci,“ dodáva portál imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM