Martin Sýkora Rôzne

Pod Tatrami privítali vzácnu návštevu: Poľský majster v sebaobrane trénoval s Popradčanmi

Jacek Moryl je pojmom nielen v Poľsku. Víkendové stretnutie nebolo náhodné.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami privítali vzácnu návštevu: Poľský majster v sebaobrane trénoval s Popradčanmi
Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulý víkend sa v Poprade uskutočnil seminár v súčasnosti najúčinnejšej sebaobrany – Krav maga. Prezentačný seminár pre verejnosť viedol zakladateľ Moryl Teamu, hlavný inštruktor a expert krav magy pre ozbrojené zložky a civilistov Jacek Moryl, ktorý pod Tatry prišiel aj zo svojim tímom z Poľska.

„Krav maga je systém boja, ktorý predstavuje oficiálnu zostavu techník vypracovaných pre sebaobranu a pre boj zblízka. Jeho zakladateľom bol Čechoslovák Imi Lichtenfeld. Krav maga je dnes používaná po celom svete. Jej základy cvičia aj špeciálne jednotky ako SWAT, GIGN, FBI, DEA, CSI. Krav maga nemá žiadne pravidlá, pretože ani ulica ich nemá. Je povolené úplne všetko, čo vám dokáže zachrániť život alebo zdravie a pomože premôcť jedného či viacerých protivníkov," prezentoval v skratke Krav magu Jacek Moryl.

Návšteva známeho inštruktora Popradčanov veľmi potešila. Podtatranskú metropolu si Jacek Moryl vybral cielene. Môžu za to skvelé vzťahy medzi poľským a popradským klubom, ktoré majú rovnaký názov – Moryl team.

„Tejto sebaobrane sa venujem už dlhšiu dobu. Začal som najskôr v Českej republike a neskôr som sa skontaktoval práve na Jacka a začal som s nimi trénovať. V podstate doteraz aj s ním trénujem a chodievame spoločne na semináre. Práve kvôli dobrým vzťahom som oslovil Jacka s možnosťou uskutočniť takýto seminár aj na Slovensku a v Poprade," povedal Roman Mihočka, tréner popradského Moryl Teamu.

Seminár však nebol venovaný iba klubovým členom, ale širokej verejnosti, ktorá sa o tento spôsob sebaobrany zaoberá. Je to práve krav maga, ktorá si získava čoraz viac nadšencov aj pod tatranskými končiarmi.

„Som rád, že sme ľuďom mohli ukázať tento najúčinnejší spôsob sebaobrany. Momentálne v našom klube aktívne pôsobí 15 členov, no boli by sme radi, aby sa naše rady rozšírili,“ dodal Roman Mihočka.

Popradský Moryl Team trénuje dvakrát týždenne. V súčasnosti pôsobí aj v susednom Svite a je zastrešený klubom SPORT CLUB RM Poprad. Okrem sebaobrany sa v klube zaoberajú aj kondičnou prípravou a bojovými športmi.

krav maga moryl
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM