Monika Vengrínová Futbal

Podtatranská futsalová liga odštartovala juniorskou súťažou. Prihlásili sa všetky školy v okrese

Podtatranská futsalová liga sa naplno rozbehne seniorskými zápasmi v novembri. Juniori si však svoje sily merajú už teraz. Do súťaže sa prvýkrát v histórii zapojilo všetkých štrnásť stredných škôl v okrese.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranská futsalová liga odštartovala juniorskou súťažou. Prihlásili sa všetky školy v okrese
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom je systematická práca s mládežou

Gestorom Podtatranskej juniorskej futsalovej ligy je OZ Futsal Poprad v spolupráci s Mestom Poprad. Cieľom je systematicky pracovať s mládežou a vychovať z mladých hráčov extraligistov.

„Futsal má v Poprade svoju históriu. Dlhodobo sa tu hrávali aj futsalové súťaže stredných škôl. My sme sa však rozhodli povýšiť ho na vyššiu úroveň. Chceme Poprad vrátiť na extraligovú mapu. Preto vzniklo naše občianske združenie. Fungujeme tri roky a nejaké úspechy už máme za sebou. Toto je ale zatiaľ najviditeľnejšie dielo, za ktorým stojí tím piatich nadšencov. Pevne však verím, že nás bude stále viac a viac a že futsal skutočne dostaneme tam, kam patrí,“ uvažuje podpredseda OZ Futsal Poprad Stanislav Kalakaj.

Finále je naplánované na december

Veľký krok tak občianske združenie už urobilo. Do juniorskej ligy sa prvýkrát v histórii do takéhoto projektu prihlásilo všetkých štrnásť stredných škôl okresu Poprad. Prvé kolo chlapci odohrali v piatok. Ďalšie skupiny prídu na rad v najbližších štyroch týždňoch. Juniorskej lige tak bude patri Aréna Poprad každý piatok doobeda. Finálové kolo, ktorého víťaz postupuje do krajského kola, je naplánované na začiatok decembra.

„Náš projekt je unikátny, nakoľko sme oproti jednorazovým školským súťažiam vytvorili dlhodobú súťaž, ktorá má, podľa môjho názoru, oveľa väčší efekt. Týmto sme tak chceli ukázať, že Mestu Poprad záleží na tom, aby mladí ľudia športovali a aby mali na to čo najviac možností. A hlavným cieľom tohto turnaja je, aby sa na jednotlivé kolá chlapci pripravovali v školách, vo svojom voľnom čase, so svojim učiteľmi, trénermi a pod. A keď sa to podarí, to bude náš najväčší úspech a naša najväčšia radosť,“ uvažuje Jozef Pavlík, Referát mládeže a športu Mesta Poprad.

V Aréne Poprad rozbiehajú futsal
22
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
V Aréne Poprad rozbiehajú futsal
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM