Peter Handzuš Futbal

Podtatranský futbalový zväz povedie aj naďalej Štefan Vaľko. Víziu má jasnú

V sobotu 23. novembra sa v Poprade konala volebná konferencia Podtaranského futbalového zväzu. Delegáti rozhodovali o predsedovi a ďalších funkciách.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranský futbalový zväz povedie aj naďalej Štefan Vaľko. Víziu má jasnú
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Zástupcovia zväzových klubov vo verejnom hlasovaní potvrdili na ďalšie obdobie za prezidenta PFZ Štefana Vaľka.

„Ďalšie štyri roky sú pre mňa poďakovaním za moju činnosť, ktorú som vykonal a myslím si, že ďalšie štyri roky budú o ďalšje práci, ktorá bude neľahká, ale na túto prácu sa teším. Okolo mojej osoby je mnoho famóznych ľudí, ktorí hnutiu, ktoré sa volá futbal, chcú pomôcť,“ povedal po voľbe staronový predseda PFZ Štefan Vaľko.

Rovnaké pravidlá pre všetkých

Pre predsedu PFZ je prioritou fungovanie celého zväzu a komisií. Futbal aj zväz majú jasné pravidlá. Je dôležité, aby sa dodržiavali a vtedy bude napredovať aj Podtatranský futbalový zväz.

„Za posledné štyri roky topom pre mňa bolo fungovanie celého zväzu a nehanbím sa a myslím si, že ani nemám za čo. Rozhodnutia odborných komisií, rozhodnutia výkonného oboru a rady boli v prospech futbalu. Tak, ako som spomínal vo svojej správe niekoľkokrát, nebolo to pre niektoré kluby lichotivé, ale bohužiaľ, normy sú len jedny. Čiže týmto smerom pôjdeme aj naďalej – transparentnosť a jasná procedúra výkladu noriem a činnosti komisií. Čiže pre všetky kluby rovnaké podmienky a nemôže byť problém,“ povedal svoju víziu smerovania zväzu Vaľko.

Viac futbalových podujatí v Poprade

Na konferenci sa záčastnil aj prezident SFZ Ján Kováčik. Delegátov informoval aj o plánoch dostať pod Tatry zaujímavé futbalové podujatia. Poprad sa môže stať novou futbalovou Mekkou vďaka Národnému tréningovému centru.

„Aj vďaka tomuto projektu je o Poprad veľký záujem, čo sa týka Slovenského futbalového zväzu a ten chce postupom času dostať pod Tatry podujatia, ktoré by mali byť rok čo rok na území mesta Poprad. Či už vyhlásenie jedenástky roka žien, či už rôzne medzinárodné stretnutia v novovybudovanom NTC Poprad a uvažuje ešte o ďalších aktivitách, ale o tom trošku neskôr,“ prezradil predseda PFZ.

Novozvolené orgány PFZ:

Predseda PFZ:

Vaľko Štefan

Výkonný výbor:

Gavalier Vladimír, Koščák Miroslav, Komara Jozef, Rákoci Juraj, Kurňava Ján, Bukovina Ján

Riadna konferencia (bývalá Rada):

Vojtovič Mikuláš, Kolodzej Miroslav, Ružbaský Matej, Mačák Ján, Janík Ján, Šoltís Ľubomír, Gallik Ján, Veselovský Tomáš, Greňa Ľubomír ml., Rákoci Štefan, Biskup Milan, Dunčko Miroslav

Predseda revíznej komisie:

Precák Štefan

Predseda odvolacej komisie:

Bachleda Ján

Predseda disciplinárnej komisie:

Maliňák Milan

Podtatranský futbalový zväz povedie aj naďalej Štefan Vaľko. Víziu má jasnú
13
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM