Peter Handzuš Rôzne

Policajti z Vysokých Tatier pôjdu hromadne darovať krv

Tatranskí policajti pôjdu opäť hromadne darovať krv. Stane sa tak v piatok 11. novembra a túto životodarnú tekutinu pôjdu odovzdať do pobočky Národnej transfúznej služby v popradskej nemocnici.

„Neraz sme svedkami vážnych, najmä dopravných nehôd, ľudských nešťastí, v ktorých veľká strata krvi môže účastníkov stáť život. Sme denne za volantom a nevieme, kedy budeme pomoc sami potrebovať. Z praxe vieme, že záchrana ľudského života je hrou o čas. Darcovstvom krvi pestujeme v sebe prirodzenú pokoru k životu a veríme, že zapôsobíme na povedomie ostatných,“ priblížil zmysel kolektívneho odberu zástupca náčelníka Mestskej polície vo Vysokých Tatrách Jozef Štefaňák, ktorý sám pred dvoma rokmi dostal striebornú Janského plaketu.

Dobročinnú misiu zvyknú tatranskí mestskí policajti opakovať minimálne dvakrát ročne a do kmeňovej popradskej pobočky pôjdu štvrtýkrát. Okrem toho už dvakrát darovali krv aj na výjazdovom odbere v Tatranskej Kotline. K policajtom sa pridávajú aj ďalší darcovia. „Veríme, že osobným príkladom motivujeme v budúcnosti aj ďalších,“ dodal Štefaňák. Pri podobnom počine pred dva a pol rokmi odovzdalo deväť darcov vzácnu tekutinu pre záchranu 27 ľudských životov. Hromadný odber sa začne v Poprade o 8. hodine.

Text + foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM