Krimi

Polícia: Dvaja muži nakupovali pervitín a predávali ho v Poprade!

Dvaja muži z Popradského okresu boli obvinení z drogovej trestnej činnosti. Podľa policajtov predávali pervitín v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Dvaja muži nakupovali pervitín a predávali ho v Poprade!
Zdroj: Policajný zbor SR

Popradským kriminalistom sa podľa vlastných slov podarilo objasniť zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, spáchaný formou spolupáchateľstva. „Následne z neho boli obvinení dvaja muži z okresu Poprad a dvaja muži z okresu Brezno,“ informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

„Obvinení muži z Popradu opakovane viackrát mesačne navštevovali obec v okrese Brezno, kde zakupovali od spolupáchateľov pervitín, ktorý následne predávali v meste Poprad. Mesačne do Popradu zadovažovali drogu v hodnote cca 1 000 eur. Naposledy v stredu si neoprávnene zadovážili metamfetamín (pervitín), o celkovej hmotnosti 1,41 gramov. Z uvedeného množstva by bolo možné pripraviť od 27 až do 107 obvykle jednorazových dávok drogy. Získané drogy následne distribuovali na ďalšie miesta a predávali predovšetkým na území mesta Poprad,“ pokračoval Migaľová.

Všetci muži boli obmedzení na osobnej slobode a umiestnení do cely policajného zaistenia. Popradský vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie. V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Policajti obvinili mužov z drogovej trestnej činnosti
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM