Monika Vengrínová Správy

Pomáhať na Filipíny idú aj Slováci. Do postihnutej krajiny odlieta samaritánsky prieskumný tím

Asociácia samaritánov Slovenskej republiky, v spolupráci s rakúskymi samaritánmi organizujú pomoc pre Filipíny postihnuté obrovským tajfúnom Haiyan. Dnes odlieta do postihnutej krajiny trojčlenný samaritánsky Prieskumný tím, ktorého členom bude aj predseda ASSR Renáta Penazzi.

Ilustračný obrázok k článku Pomáhať na Filipíny idú aj Slováci. Do postihnutej krajiny odlieta samaritánsky prieskumný tím
Zdroj: Dnes24.sk

Na mieste bude tím zisťovať možnosti nasadenia ďalšej pomoci, konkrétne medicínskeho tímu a tímu pre prípravu pitnej vody. Na základe informácií Prieskumného tímu, budú pripravené na nasadenie uvedené tímy, prvý s predpokladaným odletom do postihnutej krajiny 21.novembra, s dĺžkou pobytu sedem až desať dní a druhý, s plánovaným odletom 28.novembra.

Slovenská samaritánska jednotka rýchleho nasadenia, predovšetkým jej medicínsky tím je práve uvedený do pohotovosti a pripravuje sa na možný výjazd. Medicínsky tím bude zložený z jedného lekára a štyroch záchranárov, s kompletným potrebným medicínskym vybavením.

Slovenskí samaritáni zasahovali už v minulosti, ako mobilná medicínska jednotka, na zemetrasením postihnutom Haiti v roku 2010, kam pricestovali dvanásti po zemetrasení a počas štyroch týždňov svojho pôsobenia ošetrili cca 2 100 pacientov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM