Peter Handzuš Futbal

Poprad nezvládol zápas s Liptovským Mikulášom. Hostia hrali v obrane veľmi dobre

V sobotu večer sa v popradskom NTC hralo prvé jarné a celkovo už 19. kolo DOXXbet ligy medzi šiestym FK Poprad a štvrtým Liptovským Mikulášom. Z pohľadu ambícií postúpiť do barážovej šestky najlepších, mal tento súboj pre oba tímy veľký význam.

Ilustračný obrázok k článku Poprad nezvládol zápas s Liptovským Mikulášom. Hostia hrali v obrane veľmi dobre
Zdroj: Dnes24.sk

Hostia z Liptova prišli pod Tatry spočiatku s defenzívnou taktikou, ktorú zodpovedne dodržiavali. O zakončenie sa pokúšali zväčša z rýchlych protiútokov. Boli dravejší v osobných súbojoch a ich odmenov bol prvý gól už v 21. minúte, ktorý po chybách v obrane domácich zaznamenal Dárius Vandraško. Popradčania mali v chladnom počasí zviazané nohy a mnohé výpady končili neslávne. Polčasové skóre 0:1 nebolo veľmi lichotivé.

Do druhého dejstva už nenastúpil v základe Popradu kanonier Lukáš Kubus, ktorý sa v prvých 45 minútach vôbec nepresadil. Nahradil ho mladý Dávid Gallovič. Obraz hry sa však nemenil a disciplinovaný výkon hráčov z Liptovského Mikuláša slávil úspech. Po jednom z viacerých brejkov sa do tutovky pretlačil v 67. minúte Mário Kurák a bolo 0:2. Ambície domácich sa pomaly rozpadávali, ale aj napriek tomu bola chvályhodná snaha niečo s výsledkom urobiť. Šance však prichádzali zväčša len sporadicky po štandardných situáciách. Treba povedať, že hostí neraz podržal v oboch polčasoch urastený brankár Matúš Macík. Klinec do rakvy Popradu zarazil opäť z bleskového presunu do útoku v 90. minúte hosťujúci Lukáš Jánošík, ktorý stanovil konečný výsledok na 0:3.

FK Poprad sa po tejto prehre udržal na šiestej priečke, no náskok pred priamym konkurentom na postup z Rimavskej Soboty sa zmenšil na rozdiel troch bodov. Najbližší zápas odohrajú Popradčania v sobotu 14. marca v Dolnom Kubíne, kde budú musieť preladiť na vyšší výkonnostný stupeň.

„Bol to môj prvý zápas na lavičke Liptovského Mikuláša a hneď z toho bolo víťazstvo na tak krásnom štadióne. Celý týždeň sme sa na tento zápas tešili a pripravovali sme sa na to, že budeme hrať vo vynikajúcej atmosfére. Chceli sme hrať zozadu, zo zabezpečenej obrany a vyrážať do rýchlych protiútokov. Niekto to nazýva zbabelosť, pre mňa je to taktika boja. Bol som si tu pred týždňom pozrieť zápas Popradu a videl som, čo môžeme očakávať. Ustáli sme osobné súboje i nakopávané lopty dopredu a to bolo dôležité. Teším sa z víťazstva, pretože to boli pre nás dôležité tri body. Konečne sa možno v našich radoch upokojí atmosféra po tom, čo všetko sa o nás písalo. Ďakujem chlapcom za výkon, pretože to na ihrisku odmakali,“ hodnotil duel pod Tatrami tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš Juraj Sabol.

„Čakali sme disciplinovaného súpera s dobrou obranou, ktorý už na jeseň vyhral päť zápasov. Nech rozmýšľam akokoľvek, nemám koho z nášho mužstva pochváliť. Bol to absolútne nezvládnutý zápas a katastrofálny výkon. Išli sme na troch útočníkov, ktorí si ale vpredu zavadzali a hrali sme aj na troch obrancov, ktorí majú rýchlostný potenciál na to, aby ustáli rýchle brejky súpera, no stratili istotu. Súper hral dobre defenzívne a mal rýchly prechod do útoku. Pri prvom góle Bendík neodkopol loptu do bezpečia, Jožo Tropp cúval, Milan Ondruš prehral hlavičkový súboj s nižším hráčom, pretože ani nevyskočil. Postavili sme súpera na koňa a ten začal brániť ešte lepšie a disciplinovanejšie. Za celý zápas sme nevymysleli vôbec nič. Som veľmi sklamaný,“ hovoril po zápase s Liptovským Mikulášom tréner FK Poprad Vladimír Lajčák a dodal: „Naše mužstvo má väčší potenciál, no budeme sa musieť vážne porozprávať. Treba prehodnotiť celú situáciu a ďalší zápas hrať lepšie. Podľa vývoja stačilo vyhrať tento zápas a boli by sme na 99 percent postupujúci. Mal som pocit, akoby sa hráči viac zaujímali o iné výsledky na iných štadiónoch. Skomplikovali sme si situáciu a ukáže sa, či mužstvo má charakter.“

Text: fkpoprad.sk
Foto: Milan Griglák

FK Poprad vs. MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:3
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM