Peter Handzuš Hokej

Poprad prehral v Skalici

HK 36 Skalica - HK Poprad 4:2 v 23. kole Slovnaft extraligy

HK 36 Skalica – HK Poprad 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Góly: 20. Gründling, 26. Lušňák, 52. R. Školiak, 60. Višňovský – 8., 34. Kmiť. Rozhodovali: J. Konc – Štefik, Brath, vylúčení: 7:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 1595 divákov.

Favorizovaný Poprad mohol v Skalici prehrávať už v prvej minúte, keď Prokop trafil len tesne vedľa Melicherčíkovej bránky. Následne spáli ďalšiu šancu Konečný pri nájazde dvaja na jedného. Po Nagyovej strele zazvonila žŕdka Lakosilovej bránky. Domáci hrali do piatej minúty presilovku pri vylúčení J. Brejčáka, hostia im však v oslabení nič nedovolili. V 8. minúte za Lakosila dorazil na 0:1 puk Kmiť, keď peknú akciu roztočili Kroták s Nagyom. Následne Melicherčík zlikvidoval dobré príležitosti Gründlinga a Jarolína. V závere tretiny pri sérii vylúčení domácich i hostí vyrovnal Gründling strelou od modrej čiary na 1:1. Hoci mali hostia zásluhou rýchlosti a dôrazu viac z hry 1. tretina skončila nerozhodne.
V druhej časti domáci pokračovali presilovkou. Dobrú šancu prepásol Višňovský a gólom neskončil ani Šátkov teč. Potom musel zachraňovať Lakosil pri akciách Kmiťovho útoku a aj Kopeckého streleckom pokuse. Nasledujúce presilové hry domáci premárnili a po jej skončení prenikol do gólovej šance dravý Lušňák a po porade s videorozhodcom bol uznaný za strelca gólu na 2:1. Hralo sa stále hore-dolu, šance mali domáci i hostia, stav sa zmenil však až pri vylúčení Kutálka, keď na 2:2 zblízka za Lakosila skóroval pohotový Kmiť. Aj v závere tejto časti hry sedeli domáci i hosťujúci hráči na trestnej lavici, no skóre sa už nemenilo.
V tretej časti zápasu pokračovali oba tímy v útočnom úsilí. V 44. minúte sa Škovirova strela otrela o Lakosilovu hornú žŕdku. Domáci hrali presilovú hru pri vylúčení D. Brejčáka, ale výsledkom ich úsilia bola znova len žŕdka popradskej bránky. Hostia nevyužili svoju možnosť pri vylúčení Šátka od 53. minúty. Po skončení tejto presilovky a sérii nedorozumení v tretine hostí prekvapivou strelou po ľade na 3:2 trafil R. Školiak. V závere sa hostia pokúsili vyrovnať po oddychovom čase sa rozhodli pre hru bez brankára. Ich poverplay ešte zdramatizovalo vylúčenie Jassa. Oddychový čas, ktorý si vyžiadali domáci im pomohol, keď na 4:2 prikrášlil výsledok Višňovský, ktorý lobom trafil prázdnu popradskú bránu. Domáci si tak s kvalitným súperom vo vyrovnanom zápase prekvapujúco pripísali 3 body.

Peter Oremus, tréner Skalice: „Z našej strany bola v zápase agresivita korčuľovania a nasadenia a početnosť streľby. Som veľmi rád, že chlapci tento zápas zvládli od brankára, cez obrancu až po útočníkov, všetci podali zodpovedný výkon. Lebo proti tak kvalitnému mužstvu, ako je Poprad, zvíťaziť nie je jednoduché. Som rád, že sme sa presadili aj v presilovke a tieto tri body majú pre nás cenu zlata.“

Róbert Spišák, asistent trénera Popradu: „Z nášho pohľadu to bolo veľmi nevydarené stretnutie. Chýbala nám osobná aj taktická disciplína a tiež chýbala osobná statočnosť v osobných súbojoch. Bol to jeden z našich najslabších výkonov v poslednom období. Boli sme málo agresívny pred súperovou bránou. Strašne veľa chýb sme narobili v obrane. V strednom pásme sme prepadávali, súper nás často prečísloval. Veľakrát musel zasahovať náš brankár Melicherčík. V podstate sme tento zápas držali nerozhodne až dokonca, no hrubá individuálna chyba v obrannom pásme nás potom stála určite lepší výsledok.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM