Peter Handzuš Hokej

Poprad vyrovnal sériu na 3:3. Rozhodne sa v Košiciach

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v šiestom štvrťfinálovom stretnutí play off Tipsport extraligy na domácom ľade nad HC Košice 3:0 a vynútili si siedmy rozhodujúci duel v košickej Steel aréne. V sérii hranej na štyri víťazstvá teda vyrovnali stav na 3:3.

Ilustračný obrázok k článku Poprad vyrovnal sériu na 3:3. Rozhodne sa v Košiciach
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Obidve družstvá vstúpili do zápasu aktívne. Ako prví pohrozili Košičania na začiatku druhej minúty, z ľavej strany tvrdo vypálil Spilar a po ňom nedokázali prekonať Sidora ani Marcinko a Deyl. Popradčania odpovedali príležitosťou Jabrockého v 4. minúte, Hylák však pohotovo zasiahol vyrážačkou. O minútu neskôr už lovil puk zo svojej siete, keď sa po Stanfieldovej strele dostal k dorážke Samuel Takáč a pohodlne skóroval – 1:0. V 8. minúte sa dostal v presilovej hre do zakončenia hosťujúci Cebák, Sidor si naďalej držal čisté konto. V rovnakej početnej výhode mohol na opačnej strane v 13. minúte skórovať Balán a predovšetkým po ňom mal už v rovnovážnom stave gól na hokejke Klouda, Hylák podržal svoj tím. „Oceliari“ sa pokúšali zrovnať v 15. minúte, keď sa po krížnej prihrávke Haščáka dostal k zakončeniu Jenčík, Sidor s prispením Hvilu zasiahol. V závere prvej tretiny sa ocitol pred košickým gólmanom v ideálnej šanci Kovačevič, ale Hylák včas vykorčuľoval a zabránil gólu.

Na začiatku druhej dvadsaťminútovky nebezpečne vypálil Haščák a puk z jeho hokejky trafil vrchnú konštrukciu popradskej bránky. Po ňom Spilar v 25. minúte preveril pozornosť Sidora, ale v ešte v tej istej minúte zahrmelo na opačnej strane, Samuel Takáč našiel bekhendom Jabrockého a ten sám zoči-voči Hylákovi nezaváhal – 2:0. V 32. minúte bol blízko ku gólu Balán, ale po časovanej prihrávke trafil iba presúvajúceho sa Hyláka. Hra sa zrýchlila a oba tímy sa snažili tlačiť do zakončenia. Domáci mohli skórovať po šanciach Vandasa, Hvilu a predovšetkým Vaica, ktorý trafil v 38. minúte konštrukciu košickej bránky. Popradčania sa dočkali 17 sekúnd pred koncom a na 3:0 zvýšil tvrdou strelou Klouda.

Košičania v treťom dejstve museli otvoriť hru a tlačiť sa do zakončenia. Na konci 42. minúty pohrozil Marcinko, no Sidor v spolupráci s obranou zažehnali hroziace nebezpečenstvo. „Kamzíci“ sa nikam neponáhľali, umne bránili a vyrážali do protiútokov. Puk držali v obrannom pásme Košíc a takticky zdržiavali hru. Od polovice tretej tretiny mali Košičania k dispozícii početnú výhodu o jedného hráča, napriek optickému tlaku si výraznejšiu šancu nevypracovali a so strelami od modrej čiary si Sidor poradil. V 54. minúte sa presadil v súboji jeden na jedného Stanfield, košického gólmana však neprekvapil. Hostia už na konci nedokázali skórovať a východniarsku sériu rozhodne až siedmy duel na košickom ľade. V závere vyprovokovali i bitku a postarali sa o rozdávanie trestov na oboch stranách.

HK Poprad – HC Košice 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Góly: 5. S. Takáč (Stanfield, Jáchym), 25. Jabrocký (S. Takáč, D. Brejčák), 40. Klouda (Fabian, Buc). Rozhodovali: J. Konc, Lokšík – Gajan, Tornay, vylúčení: 13:15, navyše: Stanfield, S. Takáč, Paločko, Jáchym, Kurali všetci 5+DKZ za hrubosť, Buc, Suchý, Jabrocký všetci 10. min za hrubosť – M. Takáč, Cebák, Marcinko, Hričina, Štrbák, Novák všetci 5+DKZ za hrubosť, Macejko 10. min za hrubosť, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 4400 divákov – vypredané.

Poprad: Sidor – Šterbák, Suchý, Kovačevič, D. Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym – Vandas, Balán, Hvila – Buc, Klouda, Jabrocký – Smotrila, Stals, Vaic – Paločko, Stanfield, S. Takáč
Košice: Hylák – Štrbák, Cebák, Šeda, Deyl, Macejko, Novák, M. Takáč, Gajdoš – Jenčík, Pašek, Haščák – Gmitter, Marcinko, Spilar – Jokeľ, Slovák, Novotný – Svitana, Hričina, Matis
/na zápasy: 3:3/

Poprad vyrovnal sériu na 3:3. Rozhodne sa v Košiciach
1
Galéria
HK Poprad- HC Košice 6. zápas
35
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM