Peter Handzuš Správy

Popradčan Ľubo (28) sa pokúša o rekord: Dokáže prejsť na motocykli okolo Slovenska za 30 hodín?

V piatok o desiatej hodine odštartoval spred budovy popradského letiska. Ľubomír Almáši má na svojej Suzuki pred sebou skoro 1600 km dlhú trasu popri slovenských hraniciach. Podarí sa mu dostať do slovenskej knihy rekordov?

Ilustračný obrázok k článku Popradčan Ľubo (28) sa pokúša o rekord: Dokáže prejsť na motocykli okolo Slovenska za 30 hodín?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou Aero-moto víkendu 2015 bude aj pokus o zápis do slovenskej knihy rekordov – cestu okolo Slovenska na motocykli za 30 hodín.

Ľubomír Almáši (28), narodený a bývajuci v Poprade, na motorkách jazdí od siedmych rokov a v sedle motocykla prejazdil viacero európskych štátov. Najdlhší trip na motocykli mal okolo 6000 km po Rumunsku a Bulharsku. Na rekord použije motocykel Suzuki DL650 V-Strom, čo nie je síce športova motorka ale turistická, takže zvláda dlhé výlety.

,,Pre rekord som sa rozhodol po zoznámení s motorkárom Nickom Sendersom, ktorý má na konte viacero rekordov na motocykli, ako napríklad cestu okolo sveta za 19 dní a tak som si povedal, prečo nespraviť rekord na motocykli aj na Slovensku. Kto vie, dnes sa mi možno podarí slovenský rekord a zajtra sa pustím do niečoho väčšieho…" vysvetlil svoje úmysly Ľubo.

Trasa rekordu vedie čo najbližšie popri hraniciach Slovenska a jej dĺžka je približne 1600 km. Na trase sú naplánované zastávky na tankovanie, čo je pre nádejného rekordéra jediný priestor na odpočinok. Štart rekordu sa uskutočnil v piatok 19. júna o 10:00 v priestoroch Letiska Poprad-Tatry a plánovaný návrat je v sobotu okolo 16:00 počas Aero – moto víkendu 2015.

Zdroj: aeromotovikend.sk

Na motocykli okolo Slovenska za 30 hodín
10
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM