Hokej

Popradčania budú ešte silnejší: Klub angažoval do kádra nové posily, Kanaďana aj Fína

Kanadský hokejista Ben Betker vyrastal pod horami, preto sa na scenériu pod Tatrami teší. Fín Juholu počul, že v Poprade je veľmi dobrá hokejová organizácia.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania budú ešte silnejší: Klub angažoval do kádra nové posily, Kanaďana aj Fína
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Novou posilou HK Poprad sa stal Kanadský hokejista Ben Betker. Dvadsaťosemročný obranca už v minulosti na Slovensku pôsobil v Detve a Zvolene. Klub angažoval aj fínskeho krídelníka Jouku Juholu. Informoval o tom oficiálny web klubu.

„Všetko sa to začalo v utorok, keď som dostal telefonát o záujme Popradu. Mesto a štadión si veľmi dobre pamätám z minulého pôsobenia. Vo finále som zažil aj výborných popradských fanúšikov. V Kanade som vyrastal v mestečku pod horami, preto sa teším aj na túto scenériu,“ povedal Betker po príchode do Popradu.

Chce výborný záver

Hráč, ktorý už raz vyhral slovenskú súťaž, neskrýva ambície: „Očakávam, že budeme mať výborný záver sezóny. Chcem, aby sme boli súťaživí a ukázali svoju najlepšiu tvár v tom správnom čase – v úspešnej play off,“ dodal.

„Betkera si pamätám ešte z prechádzajúceho pôsobenia v Detve a Zvolene. Vo finálovej sérii Zvolena s Popradom bol na ľade veľkou osobnosťou. Má výborné fyzické parametre a dostatok skúseností, preto od neho očakávam, že bude pokračovať vo výbornej hre a bude veľmi platnou posilou,“ uviedol hlavný tréner Peter Mikula.

Betker pôsobil do prvého príchodu na Slovensko v nižších zámorských súťažiach. V slovenskej extralige odohral 136 zápasov s bilanciou 13 gólov a 39 asistencií.

Minulú sezónu strávil v rakúskom Innsbrucku. Aktuálnu začal tiež v ICEHL, ale v drese maďarského tímu Féhervár AV19.

Vychválil Poprad

Klub angažoval aj fínskeho krídelníka Jouku Juholu.

Účastník Tipos extraligy o tom informoval na svojom oficiálnom webe. Juhola má na svojom konte šesť ročníkov v elitnej fínskej lige.

„Všetko sa zomlelo rýchlo. Na začiatku týždňa som dostal ponuku. Počul som, že Poprad je veľmi dobrá hokejová organizácia a má reálnu šancu na úspech. Tiež som dostal referencie o lige, že je veľmi dobrá. Musíte v nej dobre korčuľovať a bojovať,“ povedal Juhola, ktorý strávil takmer celú kariéru vo fínskom tíme Ässät Pori.

V 155 zápasoch strelil 12 gólov a pridal 16 asistencií. Predošlú sezónu dohral v drese tímu Nybro Vikings pôsobiacom v tretej najvyššej švédskej súťaži.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM