Peter Handzuš Hokej

Popradčanky zdolali aj Ankaru. Tešiť sa už môžu na druhé kolo Ligy majstrov

Prvýkrát v histórii sa podarilo slovenskému ženskému tímu postúpiť do druhého kola európskej Ligy majstrov.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky zdolali aj Ankaru. Tešiť sa už môžu na druhé kolo Ligy majstrov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Po kľúčovej výhre nad Aisulu Almaty odohrali hokejistky ŽHK Poprad v sobotu ťažký zápas proti exotickému, no poriadne vybudenému domácemu tímu Milenyum Ankara.

Skóre otvorila už v 20. Sekunde Anka Džurňáková. Turecké hokejistky nezložil ani gól Janky Čulíkovej v tretej minúte a zubami nechtami sa snažili kaziť hru Popradu a prechádzať do rýchlych brejkov, čo sa im aj darilo.

V druhej tretine sa opäť gólovo presadili iba Džurňáková a Čulíková, napriek mnohým šanciam, ktoré mali naše hokejistky pred veľmi dobrou brankárkou Ankary. Jeden gól do tureckej brány pridala v tretej tretine aj Edita Raková. Za Milenyum skórovali Kanaďanky McClinchey a Bell, keď sa im podarilo prekvapiť nerozhýbanú popradskú brankárku Caroll Lambert.

„Bol to pre nás kľúčový zápas. Vedeli sme, že po včerajšom víťazstve, ak výhru zopakujeme aj dnes, tak sme víťazom skupiny. S týmto cieľom sme tu cestovali, uhrať dobré výsledky a to sa nám aj podarilo. Som spokojný, aj keď gólov v tureckej bráne mohlo byť viac. Ale treba spomenúť aj nepremenené gólové šance. To je vizitka technickej pripravenosti hráčok. V zápasoch, ako je tento, treba k premieňaniu šancí pristupovať s chladnou hlavou. Prevaha bola evidentná a vedeli sme, že zápas uhráme. Sme spokojní s tým, ako to dopadlo. Zajtra odohráme posledný zápas a verím, že tiež vyhráme a domov pôjdeme s pocitom, že sme dosiahli to, čo sme si predsavzali,“ povedal po zápase tréner ŽHK Poprad Milan Skokan.

Postup zo skupiny zhodnotila aj kapitánka ŽHK Poprad Janka Čulíková: „Myslím si, že podmieky boli trocha jednoduchšie, ako minulý rok, ale v Poprade sa robí veľmi dobrá práca s dievčatami a náš postup ďalej to odzrkadľuje.“ Podľa kapitánky Popradu bol zápas proti Ankare náročnejší, ako ten včerajší proti Almaty: „Býva to tak, že niektoré dievčatá sa na zápas nevedia koncentrovať, hlavne tie menej skúsenejšie. Je to z veľkej časti o psychike, hrať proti slabšiemu súperovi a presadiť sa.“

Hokejistky Ankary sa v zápase proti Popradu vypli k heroickému výkonu. Chceli sa ukázať pred domácim publikom a uhrať prijateľný výsledok. „Ich hra bola len o kazení a brejkoch. V takejto situácii sa silnejší veľmi ťažko presadzuje,“ konštatovala Čulíková.

Pre tím Milenyum Ankara je prehra 2:5 v podstate dobrý výsledok, pretože kvalita tímu bola jednoznačne na popradskej strane a domáci očakávali vo vlastnej bráne oveľa viac gólov. „Pre Turkyne je výsledok priaznivejší ako pre nás. Pre Poprad sú dôležité body a to, že sme postúpili ďalej. Verím, že zajtra už zapnú naplno všetky dievčatá a s Rumunkami odohráme dobrý zápas,“ uzavrela Janka Čulíková.

Milenyum Ankara – ŽHK Poprad 2 – 5 (0 – 2 , 1 – 2 , 1 – 1)
Góly: 1. a 22. Džurňáková, 3. a 28. Čulíková, 42. Raková – 33. McClinchey, 50. Bell

Milenyum Ankara - ŽHK Poprad 2 - 5 (0 - 2 , 1 - 2 , 1 - 1)
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM