Simona Ivančáková Kultúra

Popradská hudobná scéna sa môže tešiť: Sledujte, aká pieseň rotuje v slovenských radiách

Popradská hudobná scéna sa môže opäť tešiť z ďalšieho úspechu. V týchto dňoch začína v rádiách rotovať pieseň s názvom Nesnaž sa ma ovládať. Kto za touto skladbou stojí a ako vyzerá jej videoklip?

Ilustračný obrázok k článku Popradská hudobná scéna sa môže tešiť: Sledujte, aká pieseň rotuje v slovenských radiách
Zdroj: Dnes24.sk

„Prvotná podoba skladby je spojená s rokom 2009. Vznikla ako pracovná verzia, ktorá bola daná do šuplíka a čakala na svoj čas,“ opísal vznik piesne Nesnaž sa ma ovládať autor textu Ján Petro. Hudobne sa na novej popradskej piesni podieľal Slavo Mikuláško.

Pieseň nevznikla zo dňa na deň

Zrod piesne trval podľa Jána Petra istý čas. „Presne pred rokom sme sa so Slavom stretli, prehodili pár slov a začali reálne zvažovať zrealizovanie nahrávky. V prípade spevu padlo viacero alternatív, no nakoniec sme sa zhodli definitívne na tom, že táto rola patrí jemu,“ dodal autor textu.

Nahrávanie skladby prebiehalo v nahrávacom štúdiu Juraja Kupca v priebehu posledných dvoch mesiacov uplynulého roka. „Pri výbere hudobníkov sme museli vsadiť na maximálne kvalitných muzikantov a postavili sme latku vysoko. Pozvali sme si do štúdia klávesáka Mateja Maximiliána Mikloša, bubeníka Stana Kociova a na basovú gitaru si zahral Ďurko Kupec,“ objasnil Ján Petro. Každé z týchto hudobných mien sa spája so spoluprácou so známymi slovenskými hudobníkmi a spevákmi.

Videoklip stojí za pozretie

Spolu s piesňou vznikol aj videoklip, ktorý tvorí sled fotografií. „Klasické videoklipy sú finančne náročné, no na druhej strane je klip k skladbe braný ako vec samozrejmosti, je súčasťou hudobného marketingu. Oslovil som Roba Kočana. Na mojich potulkách po Chicagu som nafotil chronologický súvislý pás záberov, ktorý bol použitý práve v tomto klipe. Tie fotky sú odrazom určitej výpovede a pocitov. Ak sa dobre zapozeráte, neuniknú vám ani okamihy animovaných anjelov či hry so svetlom,“ opísal videoklip Ján Petro.

Novú hudobnú skladbu z dielne popradských hudobníkov môžete v týchto dňoch počuť aj vo vysielaní viacerých rádií. „Prvýkrát zaznela skladba v rádiu Blesk, ale počuť ju môžete aj vo vysielaní rádia Rebeca, Rádia Liptov či na Lumene. Veríme, že sa dostane aj do vysielania Rádia Slovensko,“ povedal na záver autor textu piesne.

Čítajte tiež:

Nuda nehrozí, takto s ňou hravo zatočíte: 10 tipov, kde sa oplatí stráviť voľné dni v Poprade a okolí

Tohtoročné sviatky v Tatrách? Aha, čo sa stalo doslova hitom a kto bol úplným prekvapením

Foto: archív Jána Petra

Nesnaž sa ma ovládať
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM