Martin Sýkora Správy

Popradská nemocnica mení režim: V noci bude dočasne uzatvárať hlavný vstup

Pri vstupe do nemocnice cez hlavný vchod môžete mať v noci problém. Nemocnica bude dočasne uzatvárať hlavný vstup do budovy v nočných hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Popradská nemocnica mení režim: V noci bude dočasne uzatvárať hlavný vstup
Zdroj: TASR

Popradská nemocnica tak nerobí z rozmaru. Reaguje tak na množiace sa podnety a sťažnosti verejnosti.

„Dôvodom je zabezpečenie nemocnice voči osobám pohybujúcim sa v objekte bez potreby poskytnutia zdravotnej starostlivosti,“ vysvetlila hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda.

Hlavný vchod bude po novom otvorený od 5:00 do 22:00 hod. Mimo tohto času bude vstup do nemocnice možný len z vnútorného areálu nemocnice cez hlavnú vrátnicu pri oddelení centrálneho príjmu.

Otváracie hodiny zároveň korešpondujú s otváracími hodinami v prípade pohotovostnej služby lekární umiestnených v budove nemocnice a tiež s lekárskou službou prvej pomoci pre deti. Po 21:45 hod. ju zabezpečuje ústavná pohotovostná služba detského oddelenia, umiestnená na druhom poschodí v spojovacej chodbe medzi poliklinikou a lôžkovou časťou nemocnice.

Parkovanie vozidiel bude podľa slov hovorkyne možné na parkovisku pri rampách. „V akútnych prípadoch je možný vo večerných hodinách vjazd automobilom aj do areálu, vždy však tak, aby bol zabezpečený priestor pre príjazd sanitných vozidiel a vyloženie alebo naloženie pacientov,“ uzavrela.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM