Simona Ivančáková Správy

Popradské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac

Na cestách je bezpečne vtedy, keď sa bezpečne správajú všetci účastníci premávky. I tak však existujú úseky ciest, kde vodiči majú obavy väčšie ako na iných, že sa môže niečo stať... Dôvody týchto obáv môžu byť rôzne. A platí to i pre cesty v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Popradské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Zisťovali sme medzi popradskými vodičmi, kde majú na cestách v našom meste najväčšie obavy a prečo. Na čo si treba dávať obzvlášť pozor?

„Obavy mám z križovatky na Podtatranskej ulici, ktorá sa nachádza na sídlisku Západ. Keď chcem odbočiť na hlavnú cestu smerom do Svitu, tak tam je potrebné dať prednosť v jazde všetkým,“ vysvetlila svoje obavy z popradských ciest vodička Mária. Dodáva, že aj napriek tomu, že túto križovatku pozná už roky, tak má pred ňou stále rešpekt. (foto v galérii č. 2)

Medzi obávané miesta na popradských cestách sme po debatách s miestnymi vodičmi zaradili ako ďalšie vychádzanie od supermarketu Billa smerom doľava na ulicu Slovenského odboja. „Táto križovatka je obzvlášť nebezpečná a treba si tu dávať pozor. Ulica Slovenského odboja je veľmi frekventovaná a v tesnej blízkosti sa nachádza aj priechod pre chodcov, preto je potrebné zvýšiť opatrnosť,“ upozorňuje skúsený vodič Peter. Tento úsek označili za nebezpečný aj ďalší opýtaní vodiči. (foto 3)

Našu trojicu obávaných miest uzatvára kruhový objazd v centre mesta. „Odkedy som držiteľkou vodičského preukazu, tak pred naším najznámejším „kruháčom“ v meste mám veľký rešpekt. Neviem to ani poriadne vysvetliť, ale práve z neho mám v Poprade najväčší strach. Keď sa dá, tak ho vždy radšej obídem a vyhnem sa mu. Keď sa tam už dostanem, tak len dúfam, že tam bude čo najmenšia premávka,“ zhodnotila vodička Katarína. (foto 1)

A čo vy? Súhlasíte s touto trojicou najobávanejších úsekov alebo máte iné tipy? Zašlite nám ich na poprad@global24.sk.

Naša čitateľka Anna sa zdôverila, čo je jej šoférskym postrachom na popradských cestách. „Križovatka pri Mercury Markete a hlavne zelená smerom na Svit. Šoféri takmer vždy zabúdajú na nadradenosť stopky! Ďalšia katastrofa je, keď šoféri z mesta nedajú prednosť tým, čo odbočujú k Tescu.“

Toto sú miesta v Poprade, kde si podľa vodičov treba dávať extra pozor
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM