Erik Bojničan Rôzne

Popradské deti mali o krásny zážitok postarané: Ich oči upútali zvieratá, aké doteraz ešte nikdy nevideli!

Malí Popradčania mali o krásny zážitok postarané. Na deti z nášho mesta čakalo naozaj nevšedné spestrenie. Pozorovali zvieratá, aké doteraz ešte nikdy nevideli a to nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Popradské deti mali o krásny zážitok postarané: Ich oči upútali zvieratá, aké doteraz ešte nikdy nevideli!
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Správa Tatranského národného parku (TANAP) pripravila pre popradské deti pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý pripadá na 30. marca, totiž zaujímavé aktivity. Zúčastnili sa nich stovky žiakov.

„Hlavnou témou na rok 2016 je Voda a zamestnanosť. Poukazuje na prepojenie vody so všetkými oblasťami života, vrátane pracovných,“ informoval riaditeľ Správy TANAP Pavol Majko. Tento deň si pripomenuli aj deti z materských a základných škôl v Poprade a okolí.

„Pracovníčka pre environmentálnu výchovu Správy TANAP v Tatranskej Štrbe Martina Proháczková pripravila besedy spojené s premietaním filmov, aktivity i praktické pozorovania vodných bezstavovcov – bioindikátorov, pomocou ktorých žiaci mali možnosť zisťovať kvalitu vody,“ uviedol Majko.

Podľa jeho ďalších slov pozorovanie vodných živočíchov v špeciálnych lupách žiakov veľmi zaujalo, nakoľko niektoré z týchto druhov videli po prvý raz. Na Svetovom dni vody sa zúčastnilo viac ako 950 chlapcov a dievčat.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM