Peter Handzuš Správy

Popradské faux pas: Lietadlo Wizzair na letisku neprivítal nik!

V nedeľu krátko po pol šiestej večer pristálo na popradskom letisku lietadlo Airbus A320 leteckej spoločnosti Wizzair, ktoré priviezlo prvých pasažierov na novej pravidelnej linke Londýn - Poprad. Žiadna sláva sa však nekonala.

Ilustračný obrázok k článku Popradské faux pas: Lietadlo Wizzair na letisku neprivítal nik!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Pre pilota je vždy veľkou udalosťou, ak môže otvoriť novú pravidelnú linku. Pilot a celá posádka Airbusu A320 leteckej spoločnosti Wizzair musela byť ale po prílete na popradské letisko poriadne prekvapená. Žiadne oficiálne privítanie sa nekonalo. (Kvôli privítaniu možno Wizzair naplánoval prvý prílet o 10 minút skôr. pozn. autora)

Nekonala sa žiadna vodná slavobrána striekajúcich cisterien, ktorá je bežná pri otváraní nových leteckých liniek všade vo svete. Na letisku nebol nik, kto by privítal prvých cestujúcich na novej linke.

Rozpaky boli aj na strane cestujúcich

Prekvapení boli aj spotteri, ktorí takéto lety vyhľadávajú, aby vodnú slavobránu zvečnili. Jeden z nich kvôli tomuto nevšednému zážitku, keď ponad lietadlo striekajú vodu dve cisterny proti sebe, touto linkou z Londýna do Popradu priletel. „Som sklamaný z toho, že sa tu nič nedeje, žiadna slávnostná brána, nič. Keď som sa pri lietadle personálu pýtal, prečo sa nič nedeje, dostal som odpoveď, že oslavy budú až v utorok. Je to pre mňa veľké sklamanie. Kvôli tomu som tým lietadlom letel a možno som nebol sám,“ povedal sklamaný spotter Jaroslav.

Popracovať treba na spojení s mestom

Pred príletovou halou sa po odbavení množili pasažieri. Tí šťastnejší mali odvoz vybavený tak, ako aj pán z Prešova, ktorý využil nízke ceny leteniek a priletel do Popradu aj s dcérou: „Letenky boli oveľa lacnejšie ako do Košíc, tak sme prileteli tu. Po diaľnici je to do Prešova chvíľa.“

Ostaných cestujúcich spred letiska odvážali taxíky, pretože taxikári boli asi jediní, ktorí pochopili, že ľudia sa musia dostať nielen z Londýna na popradské letisko, ale aj z letiska ďalej.

Tlačová konferencia bude až v utorok

Nepochopiteľný ostáva dôvod, prečo bola tlačová konferencia k rozlietaniu novej leteckej linky medzi Londýnom a Popradom zvolaná až na utorok 28. októbra, keď Wizzair už cez leto oznámil, že prvý let sa uskutoční v nedeľu 26. októbra 2014.

O oficiálnom otvorení linky sa dočítate TU!
Na letisko už bude jazdiť MHD – viac info TU!

Lietadlo spoločnosti Wizzair už pristálo na popradskom letisku
1
Galéria
Lietadlo spoločnosti Wizzair už pristálo na popradskom letisku
15
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM