Peter Handzuš Hokej

Popradské hokejistky postúpili do druhého kola ligy majstrov. Peniaze na letenky do Ruska ale nemajú

Kým seniorský hokej dostal nielen od mesta na rozbeh sezóny tučnú dotáciu, ženský klub, ktorý funguje z podpory niekoľkých menších sponzorov, má problém vycestovať na druhé kolo Európskej ligy majstrov do Ruska.

Ilustračný obrázok k článku Popradské hokejistky postúpili do druhého kola ligy majstrov. Peniaze na letenky do Ruska ale nemajú
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Radnica podporila ŽHK Poprad už pri ceste do Ankary, no popradské dievčatá všetkých prekvapili a postúpili ďalej. Tri víťazstvá v skupine ich posunuli do druhého kola, ktoré sa bude hrať v ruskom Nižnom Novgorode. Sponzori vedia zabezpečiť chod klubu v domácej lige, ale reprezentácia v zahraničí je nad ich sily.

Slovenská ambasáda v Turecku bola z hry našich dievčat nadšená. Všetci boli hrdí na to, čo Popradčanky na turnaji ukázali, hrdo chodili na zápasy so slovenskou vlajkou a odozva v Poprade je žiaľ taká, že do dnešného dňa im nikto nepoďakoval. „Je to smutné, že dievčatá dosiahnú takýto historický úspech a doposiaľ im nik nepovedal ani ďakujem. Viete, človeka to bolí, človeka to mrzí. Robíme to s kolegom zadarmo, nemáme žiadnu zmluvu, žiaden plat. Dosiahneme dobrý výsledok a vyzerá to, ako by to ani nebolo potrebné,“ povedal tréner ŽHK Poprad Milan Skokan.

Pri takomto prístupe sa motivácia dievčat, ktoré hrajú popri škole, práci a materstve stráca. A motiváciu teraz popradské hokejistky pred ťažkým turnajom v Nižnom Novgorode veľmi potrebujú. V Ankare nastúpili proti Kazaškám a proti Turkyniam, ale boli to tímy, v ktorých hrali Kanaďanky. Ženský hokej napreduje, a to, že sa Popradčanky dostali do druhého kola ligy majstrov, je veľký úspech popradského hokeja. Doteraz sa to podarilo len jednému slovenskému tímu, a to v sezóne 2007/2008 dievčatám z Martina.

Hokejistky ešte nevedia, či a ako sa do Ruska na turnaj dostanú. Tréner Skokan chcel o pomoc požiadať poslancov osobne na dnešnom mestskom zastupiteľstve, to však primátor Danko zrušil a nový termín konania zasadnutia MsZ oznámi až po dohode s novozvoleným primátorom Švagerkom. „Do dnešného dňa nevieme, či do Novgorodu pôjdeme. Či nám schvália nejakú dotáciu. Pre mňa je to dosť nepochopiteľné,“ povedal sklamaný tréner Skokan.

Ak sú v regióne firmy, ktoré by chceli finančne podporiť popradské hokejistky počas ligy majstrov, možu kontaktovať manažera klubu Ľubora Budaja na tel. čísle 0904 150 230 alebo našu redakciu na handzus@global24.sk a my posunieme kontakt ďalej.

V superťažkej skupine čakajú na popradské hokejistky majsterky Českej Republiky – Karviná, Rakúska – Viedeň, a Rusky z Nižného Novgorodu, ktoré valcujú všetky súperky v domácej lige. Druhé kolo Európskej ligy majstrov sa hrá v troch skupinách 5.-7. decembra 2014. Do finále postupuje viťaz skupiny a štvoricu doplní nejlepší tím z druhého miesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM