Peter Handzuš Hokej

Popradské líšky pred turnajom v Brezne: Prvý prípravný zápas a hneď proti silnému súperovi z Ruska

Popradské líšky odohrali v utorok prípravný zápas proti súperkám z tímu Birjusa Krasnojarsk. Na strane ruského tímu bolo od úvodu viac hokejového umenia a bol vidieť aj rozdiel vo fyzickej kondícii hokejistiek.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky pred turnajom v Brezne: Prvý prípravný zápas a hneď proti silnému súperovi z Ruska
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Popradčanky nakoniec nestrelili v zápase súperkam ani jeden gól, no tréner Milan Skokan verí, že na víkendovom turnaji v Brezne svoju kožu Popradčanky len tak ľahko nedajú. „S ruskými tímami to bolo vždy zlé a aj je, ale ja verím, že na turnaji v Brezne to bude iné, lebo budeme mať v zostave o 3 – 4 kvaltné hráčky viac a bude to vyrovnanejšie, ako to bolo dnes. Žiaľ, rozhoduje kondičná stránka. Rusky sú šesťkrát do týždňa na ľade a k tomu majú aj posilňovňu. Oni sú tomuto hokeju úplne oddané. Mohli sme nejaký gól dať a vyzeralo by to inak, ale výsledok hovorí jasne,“ zhodnotil krátko zápas proti Ruskám tréner ŽHK Poprad Milan Skokan.

V bráne Popradu stála Liptáčka so skúsenosťami z Ruska Jana Budajová. Práve ju si vybrali tréneri, aby zaplnili vákuum po odchode Caro Lambert späť do Francúzska. Zadné rady v novej sezóne vystuží Gabriela Žitňanská a tím posilní aj Miriam Mikesková. V popradskom drese by sa počas sezóny mali objaviť aj nové posily z Poľska.

Cez víkend sa Popradské líšky predstavia na turnaji Euro Woman Hockey Challenge 2015 v Brezne. Popradčanky si tam zmerajú sily so súperkami z Ruska, Rakúska a Českej Republiky. „Sú to všetko veľmi kvalitné tímy. V rakúskych Sabres hrajú profesionálky Kanaďanky. Bude to ťažké, ale popasujeme sa o dobrý výsledok,“ dodal tréner Milan Skokan.

Začiatkom septembra čaká Líšky ešte jeden prípravný zápas proti Prešovu a potom už začína liga, v ktorej bude novinkou účinkovanie poľského tímu z Krynice.

ŽHK Poprad – Birjusa Krasnojarsk 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Zostava ŽHK Poprad: Budajová – Žitňanská, Maskaľová, Kováčiková, Krivjanská, Matulíková – Gorecká, Čulíková, Šulíková – Krajňáková, Obercianová, Voščeková – Krausová, Zemjanková

Program Euro Woman Hockey Challenge 2015 v Brezne:

Piatok 15:30 Birjusa Krasnojarsk – ŽHK Poprad
Piatok 18:00 HC Slavia Praha – EHV Sabres Viedeň

Sobota 15:30 HC Slavia Praha – Birjusa Krasnojarsk
Sobota 18:00 EHV Sabres Viedeň – ŽHK Poprad

Nedeľa 9:00 HC Slavia Praha – ŽHK Poprad
Nedeľa 12:00 EHV Sabres Viedeň – Birjusa Krasnojarsk

Popradské Líšky - Birjusa Krasnojarsk 0:5
34
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM