Peter Handzuš Kultúra

Popradské Vianoce 2011

Jeseň je už pomaly za nami a prichádza zimné obdobie, počas ktorého mesto Poprad každoročne pripravuje a realizuje programy v rámci Popradských Vianoc 2011.

Aj tento rok mesto pripravilo rad zaujímavých vianočných podujatí, ktoré otvorí v nedeľu 27. novembra o 18.00 h Popradské dychové kvinteto I. adventným vežovým koncertom spojeným s rozsvietením prvého adventného svetla. Ďalší program je venovaný deťom, lebo 4. decembra v jednotlivých častiach mesta navštívi tých najmenších a ich rodičov putujúci Mikuláš s anjelom a s čertom. Pondelok  5. decembra Popradčania a návštevníci mesta privítajú Mikuláša na Námestí sv. Egídia rozprávkovým a hudobným programom, farebným pyromuzikálnym ohňostrojom a spoločne rozsvietia vianočné stromčeky a vianočnú výzdobu námestia. Súčasťou príchodu Mikuláša budú už tradičné fotoateliéry, v ktorých na deti bude čakať čert, anjel a ďalšie známe postavy. Pre deti je počas Vianoc pripravená tvorivá dielňa, hrané divadelné rozprávky, premietanie filmovej rozprávky a predsilvestrovská detská show s ujom Ľubom. 

Súčasťou vianočného programu bude aj Tradičný vianočný jarmok spojený s ochutnávkou  pravej dedinskej zabíjačky a s folklórno-hudobným programom, ktorého IX. ročník sa uskutoční v sobotu 10. decembra na Námestí sv. Egídia.

Dospelým spríjemní čas Vianoc koncert plný kolied a vianočných piesní v podaní ľudovej hudby a speváckej skupiny SĽUK dňa 13. decembra, atmosféru Vianoc umocní aj vianočný koncert Františka a Honzu Nedvědovcov dňa 17. decembra. Každý nedeľný večer sú pripravené adventné vežové koncerty, zaznie aj obľúbený štedrovečerný vežový koncert, koncert s názvom Jazzrockové Vianoce a ďalšie vianočné koncerty.

25. decembra obyvateľom i návštevníkom mesta pripomenie vianočné sviatky živý Betlehem s tradičným biblickým príbehom a so živými zvieratkami na Námestí sv. Egídia. Ani tento rok mesto Poprad v rámci programu Popradských Vianoc nezabudlo na Vianoce pre opustené psíky z popradského útulku. Tie sa dňa 27. decembra potešia dobrotám z Vášho štedrovečerného stola. V období nakupovania darčekov pre svojich blízkych si v dňoch od 19. do 23. decembra budú môcť záujemcovia zakúpiť na Námestí sv. Egídia vianočné stromčeky a z fontány na námestí aj štedrovečerného kapra, ktorý neodmysliteľne patrí k štedrovečer­nému stolu.

Záverečným programom Popradských Vianoc bude 8.1.2012 vystúpenie nevidiaceho Maroša Banga a jeho manželky v rámci novoročného Trojkráľového koncertu v Kostole sv. Egídia v Poprade.

Popradské Vianoce sú venované všetkým, ktorí chcú prežiť príjemne a spoločensky toto predvianočné a vianočné obdobie.

Mesto Poprad bude o programe podujatí počas Vianoc 2011 podrobne informovať na webovej stránke mesta Poprad, v novinách Poprad, v TV Poprad a prostredníctvom plagátov.

Zdroj: Mesto Poprad

pp_vianoce
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM