Monika Vengrínová Rôzne

Popradské Vianoce budú bohaté: Vieme, na aké novinky sa môžete tešiť!

Vianoce začnú čochvíľa klepať na dvere a mesto má už teraz pripravený kompletný bohatý program, ktorý si užijú nielen deti, ale i dospelí, nielen Popradčania, ale i návštevníci mesta. Pripravených je i niekoľko noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Popradské Vianoce budú bohaté: Vieme, na aké novinky sa môžete tešiť!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Naše mesto ako centrum cestovného ruchu ponúkne už tradične nielen zážitok z nádhernej vianočnej výzdoby, ale aj z programov, ktoré prinesú tú správnu vianočnú atmosféru nielen do centra mesta, ale aj do jeho jednotlivých častí. Ponuka programov je žánrovo veľmi pestrá, a to svoje si v nej určite nájdu malí i veľkí Popradčania a návštevníci nášho mesta,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

Kapry z fontány, živý Betlehem i adventné koncerty

Popradské Adventné Vianoce začnú 1. adventným koncertom z veže Kostola sv. Egídia v poslednú novembrovú nedeľu 29.11 o 18:00 hodine. Najznámejšie koledy si budú môcť Popradčania vypočuť 2.decembra na koncerte Najkrajšie Vianoce, a to so sólistami orchestra Lúčnica a s Jánom Babjakom. Spolu počas všetkých adventných koncertov vystúpi takmer 550 účinkujúcich v 33 dňoch programu.

Skvelé hudobné predstavenie čaká na návštevníkov koncertu Folklór verzus Jazz, v ktorom sa predstavia vynikajúci folkloristi a džezoví hudobníci so známou speváčkou Andreou Zimányovou. Detské folklórne súbory z regiónu predstavia vianočné zvyky a tradície. A chýbať nebudú ani tradičné podujatia, ako Posolstvo Vianoc vo Veľkej, predaj vianočných stromčekov a kaprov priamo z fontány, malá detská burza hračiek a rozprávkových kníh, či Štedrovečerný vežový koncert.

Popradčania i návštevníci mesta sa môžu tešiť aj na tradičný živý Betlehem a tých najmenších očarí predsilvestrovská Detská šou s Ujom Ľubom.

Vianoce maľované pieskom, či opereta za symbolické euro

Jedna z noviniek v tohtoročnom programe je súčasťou vianočných koncertov Otvor svoje srdce v popradských kostoloch. Vianoce maľované pieskom je názov unikátneho umeleckého stvárnenia príbehu Božieho narodenia v obrazoch maľovaných v piesku, ktoré budú vznikať priamo pred očami návštevníkov. Novinkou budú aj bezplatné prehliadky Kostola sv. Egídia s výkladom.

Tí, ktorí počas sviatkov obľubujú aj trochu pohybu, si užijú bezplatné verejné korčuľovanie na popradskom zimnom štadióne, ktoré sa tento rok bude konať 25. a 31. decembra. Milovníkov psov a všetkých, ktorí chcú pomôcť, potešia Vianoce v útulku, ktoré sa budú konať 28.decembra v Mestskom útulku Poprad. V tento deň môžete prísť psíky vyvenčiť a spraviť im pekné Vianoce granulkami, či inými dobrotami a užitočnými vecičkami.

3. januára 2016 o 18:00 hodine je pre všetkých Popradčanov pripravený darček k 70. výročiu spojenia Popradu. Bude ním opereta Hrnčiarsky bál od Gejzu Dusíka v podaní Štátnej opery a baletu z Banskej Bystrice. Vstupenky na toto podujatie v Aréne Poprad v symbolickej cene 1 euro si môžu obyvatelia zakúpiť v Mestskej informačnej kancelárii mesta Poprad.

Parkovanie počas sviatkov zadarmo

Program Popradských Vianoc ukončia dva bezplatné vianočné koncerty. V Poprade – Matejovciach to bude koncert Malá Vianočná hudba v podaní sláčikového kvarteta a v centre Popradu Novoročný trojkráľový koncert Marcely Laiferovej v Kostole sv. Egídia.

Vianočné nákupy, ako aj návštevy centra mesta, budú pre vodičov motorových vozidiel aj v znamení už tradičného bezplatného parkovania na mestských parkoviskách v správe SMK Poprad, a to od 15. decembra do 6. januára.

„Ľudia aj počas vianočných a novoročných sviatkov chodia do nášho regiónu, a to nielen na lyžovačku, či okúpať sa, ale prichádzajú i za sviatočnou atmosférou. Poprad bol vyhlásený za mesto s najkrajšou vianočnou výzdobou na Slovensku, preto chceme, aby si ju užili nielen domáci, ale i ľudia z regiónu, či turisti z celého Slovenska i zo zahraničia,“ dodal primátor.

Môže vás zaujímať:

Vianočná výzdoba v Poprade? Novinka týkajúca sa svetelnej hviezdnej brány a aj vyzdobenie ďalších stromov!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM