Peter Handzuš Iné športy

Popradskí karatisti rozširujú svoje rady. Bojovníkmi sa môžu stať už šesťročné deti

Už 25 rokov sa Central karate klub Poprad venuje jednému z najpopulárnejších bojových umení na svete. Z jeho radov vzišlo viacero slovenských reprezentantov.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti rozširujú svoje rady. Bojovníkmi sa môžu stať už šesťročné deti
Zdroj: Dnes24.sk

Central karate klub Poprad vznikol v roku 1990 a je členom SZK, regionálneho zväzu TAUka a hlási sa k štýlu Gojú Ryu. Počas doby svojej existencie vychoval klub viacerých významných športovcov, ktorí reprezentujú nielen klub, ale taktiež mesto Poprad a hlavne Slovenskú republiku. Išlo napríklad o mená ako P. Drška, L. Jakubcová, L. Pekarčíková, I. Kucová a mnoho ďalších, ktorí reprezentovali Slovenskú republiku na mnohých zahraničných súťažiach, Majstrovstvách Európy a Majstrovstvách sveta. „Central karate klub Poprad ponúka zázemie s dlhoročnými skúsenosťami a samozrejme kvalifikovaných trénerov, ktorí vás alebo vaše deti prevedú cestou Karate Do, od najnižšieho bieleho opaska až do konca vašej cesty,“ povedala pre Poprad 24 Ivana Kucová z Central karate klubu Poprad.

Prebieha nábor nových členov

Central karate klub sa venuje športovému karate, ktoré sa rozdeľuje na dve disciplíny. Prvá je kata – je to tieňový boj bez súpera a kumite – športový zápas proti súperovi. „Týmto disciplínam sa venujeme aj súťažne. Navštevujeme nielen Slovenské súťaže ale taktiež zahraničné. Minulú sezónu sme ukončili s celkovým počtom 184 medailí,“ prezradila Ivana Kucová. Karate je určené všetkým, či už chlapcom, alebo dievčatám. „Vhodný vek pre začiatok tohto krásneho športu je od 6 rokov. Tréningy sú každý pondelok – stredu – štvrtok od 18.30 – 20.00 na Základnej škole Letnej v Poprade,“ dodala Kucová.

Vyberať môžete zo širokej ponuky

V Poprade je zabehnutých viacero klubov, v ktorých sa môžete vy alebo vaše ratolesti zapojiť do tréningu bojových umení. Okrem Central karate klubu Poprad tu pôsobí aj Karate Klub Shinhan Poprad. Kickbox si môžete vyskúšať u mnohonásobného šampióna Lukáša Bodyho v jeho Kickbox Body Gym Poprad. Judo môžete trénovať v TJ Mladosť Poprad a v Judo Clube Poprad. Deti od 13 rokov môžu vyskúšať aj Aikido Poprad. Budo Klub Poprad sa zase venuje Ju Jitsu. A ak máte radi aj tanec, vyskúšajte capoeiru s Capoeira Oxumare Poprad.

Nie je tento zoznam úplný? Dajte nám o vašom klube bojových umení vedieť, a my ho doplníme do zoznamu. Kontakty na jednotlivé kluby si bez problémov vygúglite na webe.

Foto: CKK Poprad

Central karate klub Poprad
39
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM