Peter Handzuš Hokej

Popradský hokejový klub už nebude o jednom človeku. Kompetencie si rozdelí dvanásť ľudí

Zhromaždenie delegátov rozhodlo o tom, že sa správna rada popradského hokejového klubu rozšíri na desať členov. Na chode klubu sa tak bude spolu s prezidentom a výkonným riaditeľom podieľať dvanásť ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Popradský hokejový klub už nebude o jednom človeku. Kompetencie si rozdelí dvanásť ľudí
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Úlohou vedenia klubu bude v prvom rade stabilizovať klub HK Poprad, zohnať peniaze na dlhy z minulosti, ale aj financie na fungovanie v nastávajúcej sezóne. Po letnej príprave z klubu odišla polovica hráčov a tak sa klub musí poobzerať po nových posilách, aby 22.7. mohli hráči vykorčuľovať na ľad aspoň v akej takej zostave.

Na tlačovej konferencii sedeli vedľa prezidenta klubu a popradského primátora Jozefa Švagerka aj hráči Arne Kroták, ktorý je v správnej rade za mesto a Ľuboš Bartečko, ktorý v správnej rade zastupuje hráčov klubu. Nový prezident klubu Jozef Švagerko povedal po štvrtkovej tlačovej konferencii: “Nie je to žiadna sláva, ale chceme veci nastaviť tak, aby to nebolo, ako to rezonuje v Poprade, o jednom človeku, ale aby to bolo o tíme ľudí. Som rád, že sa vedľa mňa posadil Arne Kroták a Ľuboš Bartečko, ktorí dokážu pomenovať veci.”

Prezidentovi klubu Jozefovi Švagerkovi a výkonnému riaditeľovi Tiborovi Turanovi budú chod klubu pomáhať zabezpečovať aj členovia správnej rady HK ŠKP Poprad, ktorými sú Rudolf Skokan, Jan Telenský, Arne Kroták, Peter Gápa, Radoslav Suchý, Ľuboš Bartečko, Július Šupler, Rajmund Szánto, Pavol Antoš a Jozef Bučanský.

Ľuboš Bartečko pomenoval prvú vec, ktorú potrebuje klub vyriešiť, aby Poprad ostal na mape slovenskej extraligy. “Prvý cieľ, ktorý máme, je dostať klub do bodu nula, splniť si všetky povinnosti, aby sme dostali licenciu a mohli normálne fungovať v extralige,” povadal novinárom Ľuboš Bartečko.

Pre Arneho Krotáka je pôsobenie v správnej rade novou skúsenosťou. "Popradský klub je vo všeobecnosti vnímaný ako taký, ktorý vychováva a hľadá talenty, dáva im priestor na ľadovej ploche, aby sa z nich stali hráči, ale tiež nám treba vychovávať trénerov a aj funkcionárov. Bude to pre mňa nova skúsenosť, uvidíme ako to zvládnem, lebo ešte aspoň jeden rok by som chcel hrať hokej,” povedal o svojom pôsobení v štruktúrach klubu hráč a poslanec MsZ Arne Kroták.

„Budeme mať pracovné sedenie a tam sa dohodneme, kto bude za čo zodpovedný,“ dodal na margo rozdelenia kompetencií v klube medzi členov správnej rady výkonný riaditeľ klubu HK Poprad Tibor Turan.

Celú tlačovú konferenciu si môžete pozrieť vo videogalérii.

Tlačová konferencia HK ŠKP Poprad
1
Galéria
Tlačová konferencia o budúcnosti popradského ľadového hokeja
10
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM