Monika Vengrínová Rôzne

Poslanci PSK otvorili vo Výkriku kanceláriu: Tu sa dozviete všetko, čo vás zaujíma i trápi

Miesto, kde sa dozviete všetky informácie a možnosti, ktoré ponúka Prešovský samosprávny kraj (PSK). Sem môžete smerovať otázky týkajúce sa školstva, dopravy, kultúry, sociálnych služieb alebo športu. Tu čakajú na vaše pripomienky, dotazy, či nápady.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci PSK otvorili vo Výkriku kanceláriu: Tu sa dozviete všetko, čo vás zaujíma i trápi
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Priblížiť sa ľuďom a pomôcť im s problémami

„Túto kanceláriu sme otvorili preto, lebo sme chceli byť bližšie k ľuďom a pomôcť im zorientovať sa vo všetkých oblastiach, ktoré sa ich dotýkajú,“ informoval predseda Okresnej organizácie KDH Miroslav Glevaňák.

Prieskumy, médiá i posledné voľby ukázali, že občania nemajú povedomie a informácie o vyššom územnom celku (VÚC). Mnohí nevedia, čo to je, čomu sa venuje, aké sú jeho možnosti, povinnosti, či právomoci. Novootvorená kancelária poslancov PSK za KDH preto ponúka možnosť fyzickým osobám, ale i starostom obcí v regióne, zorientovať sa v problematike PSK.

„Na kraj prešlo kopec kompetencií, či už sú to sociálne služby, školstvo, doprava, kultúra, šport, atď., atď. Možnosť sadnúť si k počítaču a sledovať dianie v kraji, však mnoho, predovšetkým starších ľudí, nemá. Budeme radi, ak preto túto ponuku, prísť za nami do kancelárie využijú a budú sa na nás obracať so svojimi otázkami a problémami,“ uvažuje poslanec Prešovského samosprávneho kraja Jozef Mezovský.

Veci, ktoré VÚC spravuje, sa dotýkajú každého

Okrem kancelárie nachádzajúcej sa na mestskom úrade tak bude k dispozícii ďalšia, poslanci veria, že viac využívaná. Prvotným cieľom je pomôcť minimálne jednému, dvom ľuďom za mesiac zorientovať sa v problematike Prešovského samosprávneho kraja a v práci, ktorú robí. Uvedomiť si, že práve z kraja prichádzajú finančné prostriedky na rekonštrukciu kultúrnych inštitúcií, na školy, či cesty.

Kanceláriu pre občanov považuje za dobrý nápad i poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky Monika Gibalová, ktorá sa otvorenia osobne zúčastnila: „Ľudia majú málo vedomostí, spolupatričnosti i akéhosi poznania, že patria do vyššieho územného celku a že určité veci, ktoré VÚC politicky, hospodársky, ekonomicky, sociálne a rôzne inak spravuje, sa ich dotýkajú“.

„Vieme, že sú regióny, ktoré majú oveľa väčšie problémy, ale je potrebné sa venovať aj tým menším, ktoré máme, nesmieme zaspať na vavrínoch. Chceme sa priblížiť ľuďom, spropagovať kraj a priniesť informácie v sociálnej oblasti,“ dodáva Jozef Švagerko, poslanec Prešovského samosprávneho kra­ja.

Otvorená bude raz, prípadne dvakrát do mesiaca

Kancelária bude otvorená každý prvý párny štvrtok v mesiaci od 14.30 do 16.00, s jedinou výnimkou, kedy budú poslanci k dispozícii v stredu 30.4.2014, nakoľko vo štvrtok 1.5. je voľno.

Dátum otvorenia kancelárie:
6.3.2014 – 10. týždeň
3.4.2014 – 14. týždeň
30.4.2014 – 18. týždeň
12.6.2014 – 24. týždeň
10.7.2014 – 28. týždeň
7.8.2014 – 32. týždeň
4.9.2014 – 36. týždeň
2.10.2014 – 40. týždeň
13.11.2014 – 46. týždeň
11.12.2014 – 50. týždeň

Otvorenie poslaneckej kancelárie
9
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM