Peter Handzuš Samospráva

Poslanci upravili trasy cyklochodníkov. Pribudnú lokality na výstavbu domov

Poslanci Spišskej Belej schválili druhú zmenu a doplnok územného plánu mesta. Týka sa výstavby domov aj trasy cyklochodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci upravili trasy cyklochodníkov. Pribudnú lokality na výstavbu domov
Zdroj: Dnes24.sk

V priebehu uplynulého roka o navrhovaných zmenách poslanci verejne rokovali niekoľkokrát. K dokumentu sa mohli vyjadriť aj všetky dotknuté orgány a inštitúcie. Viaceré zmeny súvisia s plánovanou výstavbou cyklotrás. „Spresnilo sa trasovanie cyklotrasy medzi Spišskou Belou a Strážkami. Umiestnila sa aj nová cyklotrasa medzi Spišskou Belou a Slovenskou Vsou, a to od vodojemu po rieku Biela. Ide o úsek budúcej cyklotrasy Poprad – Kežmarok – Spišská Belá – Podolínec – Stará Ľubovňa s napojením na medzinárodnú cyklomagistrálu Eurovello 11 v Starej Ľubovni,“ povedal primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak. V lokalite Šarpanec sa presnejšie vymedzili plochy rekreačnej vybavenosti a plochy poľnohospodárskej výroby, a to v súvislosti s realizáciou projektu Zemiansky dvor Šarpanec.

V mestskej časti Strážky sa vytvorila plocha občianskej vybavenosti v lokalite medzi miestnym potokom, riekou Poprad a parkom kaštieľa, kde by malo byť v budúcnosti vybudované záchytné parkovisko, oddychová zóna, športové ihrisko, ale aj nová spoločenská sála. V tejto mestskej časti poslanci navrhli aj možnosť výstavby rodinných domov v lokalite na ulici Nad Kaštieľom a pri cintoríne. Ďalšie štyri rodinné domy by mohli byť podľa slov primátora aj za Novou ulicou smerom k Belianskym kúpeľom. Podmienkou výstavby je kladné stanovisko po geologickom prieskume.

Podľa Bieľaka sa presnejšie určil aj koeficient zastavanosti pozemku v niektorých častiach mesta, teda koľko percent je možné zastavať stavbami. V rámci ďalších zmien sa zaviedli aj nové regulatívy pre reklamné stavby a zariadenia. „Reklamy nebudú môcť svojím vyhotovením a umiestnením rušiť krajinný ráz, urbanizmus daného priestoru, ohrozovať verejnú bezpečnosť a poriadok, brániť rozhľadu na pozemnej komunikácii, nad prípustnú mieru obťažovať okolie a obytné prostredie hlukom, tienením alebo osvetlením,“ uzavrel primátor.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM