Monika Vengrínová Hokej

Posledný zápas v roku Kamzíkom vyšiel: Pred silnou fanúšikovskou kulisou porazili Skaličanov

Dva dni pred koncom roka Poprad doma privítal Skalicu. Zápas si nenechalo ujsť takmer 1900 divákov, ktorým sa Kamzíci odvďačili výhrou. K rozuzleniu zápasu však došlo až na konci 58.minúty piatym gólom do skalickej brány.

Ilustračný obrázok k článku Posledný zápas v roku Kamzíkom vyšiel: Pred silnou fanúšikovskou kulisou porazili Skaličanov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Skaličanov prišlo po dvoch víťazných zápasoch pod Tatry podporiť niekoľko desiatok fanúšikov a dlho držali bezgólový stav. Ten sa zmenil až v 11. minúte počas vylúčenia Školiaka. Suchý strieľanou prihrávkou našiel nabiehajúceho Matisa a Romančík bol bezmocný – 1:0. Gól musel ešte potvrdiť videorozhodca, keďže puk do siete smeroval odrazom od Matisovej korčule. V závere prvej tretiny Poprad hostí zatlačil pred vlastnú bránku. Gólové šance Paločka, Takáča a Matisa ale ostali nevyužité.

Aj na začiatku prostrednej časti hry domáci trestuhodne zahadzovali šance a keď gólovú poistku nepridal ani navrátilec do popradského dresu Juris Štals, udreli Skaličania. Výstavnou strelou sa prezentoval Štupmf a puk s pomocou konštrukcie brány poslal za chrbát bezmocného Kostúra. V 34. minúte príkladne zabojovala štvrtá formácia „kamzíkov“. Dinda v páde posunul puk Gápovi, ktorý už nemal problém skórovať do odkrytej časti bránky – 2:1.

V 44. minúte sa na Romančíka rútil Matis, ale brankár hostí vynikol. Vzápätí na druhej strane predviedol pred bránkou Popradu dôraz Juraj Jurík a bekhendom vyrovnal na 2:2. Obrat Skalice nedopustil Paločko, ktorý sa puku zmocnil v strednom pásme a po sóle vrátil jednogólové vedenie na popradské hokejky. Už o minútu bolo 4:2, presadil sa Tomáš Sýkora. Gólová smršť pokračovala ďalej. S návratom obrancu Suchého z trestnej lavice znížil na 4:3. Päť minút pred koncom zápasu nohou vyrovnal Stloukal, ale rozhodca jeho gól neuznal pre úmysel. Rozuzlenie zápasu prišlo na konci 58. minúty. Najprv T. Sýkora v čistej šanci prestrelil, pri reparáte už ale Romančíka prekonal a v Poprade bolo rozhodnuté – 5:3. Ďalší popradský gól už nepriniesla ani takmer 90-sekundová hra Skalice bez brankára.

HK Poprad – HK 36 Hant Skalica 5:3 (1:0, 1:1, 3:2)

Góly: 11. Matis (Suchý) 34. Gápa (Dinda), 48. Paločko (Takáč), 49. Sýkora (Matis, Paukovček), 58. Sýkora (Paukovček) – 28. Štumpf (Jurík), 45. Jurík (Krejčiřík, Školiak), 53. Nechala (Gründling, Vaškovič). Rozhodovali: Novák – Bogdaň, Jobbágy,
vylúčení: 2:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0,
1884 divákov

HK Poprad - HK 36 Hant Skalica
34
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM