Peter Handzuš Futbal

Postupová nádej stále žije. Poprad si doma poradil s Trebišovom

Po zbabranom zápase vo Zvolene si Popradčania, pohybujúci sa na hrane postupu do barážovej šestky, potrebovali napraviť chuť v 16. kole DOXXbet ligy Východ na domácom ihrisku proti poslednému Trebišovu.

Ilustračný obrázok k článku Postupová nádej stále žije. Poprad si doma poradil s Trebišovom
Foto: Lenka Balážová / Zdroj: Dnes24.sk

Tréner domácich urobil v zostave menšie zmeny, pretože má FK Poprad v strede týždňa v nahustenom jesennom programe navyše pohárové povinnosti. Hráči sa pol hodinu na ihrisku hľadali, ale keďže súper príliš veľký odpor nekládol, vysoké víťazstvo 4:0 nie je prekvapením.

Zhruba tridsať minút sa na štadióne NTC v Poprade hral v celku vyrovnaný futbal, keď hostia z Trebišova vychádzali zo zabezpečenej obrany do rýchlych protiútokov a domáci sa smerom dopredu nevedeli presadiť. Zlom nastal v 34. minúte po góle Erika Maliňáka, ktorý sa po centri z pravej strany trochu vykúpal v trávniku, ale jeho efektná hlavička v páde stála za to – 1:0. Hostia, ktorí majú v hlavách nelichotivú sériu z posledných kôl, išli rýchlo do kolien a to bola voda na mlyn Popradu. Ten má celkom iné starosti, keďže na diaľku bojuje o šiestu priečku zaručujúcu postup do baráže o najvyššiu súťaž s Rimavskou Sobotou. Keď pridal Lukáš Kubus o tri minúty neskôr z blízka gól nikým nestrážený, zdalo sa byť už do prestávky všetko vybavené.

Trebišov dorazili v druhom polčase

Na začiatku druhého dejstva zaujala predovšetkým výmena hlavného rozhodcu, keďže Tomášovi Trenčanskému nevoľnosti neumožnili pokračovať vo funkcii a zastúpiť ho musel náhradný rozhodca Igor Kozák. Popradčania kontrolovali priebeh zápasu a to najpodstatnejšie prišlo pol hodinu pred koncom. Lukáš Kubus si urobil v 62. minúte priestor na strelu na hranici šestnástky a nemýlil sa. Bolo 3:0 a zápas sa začal už len dohrávať. Po pár minútach od svojho druhého gólu si popradský ostrostrelec odskočil za postrannú čiaru, kde už na neho čakali iné kopačky. Smolu to neprinieslo, skôr naopak. Dve minúty pred koncom zápasu zavŕšil po peknej akcii Erika Maliňáka a centri z pravej strany čistý hetrik práve miláčik publika s nezameniteľným číslom 13.

Kubusov hetrik

„Myslím, že v ligových zápasoch som hetrik ešte nestrelil, takže som veľmi šťastný. Stopéri súpera dnes nehrali veľmi dobre a dosť mi to uľahčili,“ povedal po zápase muž zápasu – Lukáš Kubus. A ako to teda bolo s tými kopačkami? „Mal som na nohách nové, no začali sa mi robiť otlaky a tak som si prezul staré. Chalani mi hovorili, že keď dám s nimi tretí gól, tak to bude super,“ vysvetľoval. Lukáš Kubus verí v zlom, pretože víťazstvo nad Trebišovom bolo reparátom za zbabraný duel vo Zvolene. Dôležité bude nakopnúť sa aj v zápasoch na súperových ihriskách. „Opäť sme na postupových miestach a smerujeme do Košíc. Verím, že to konečne prelomíme a získame už nejaké body aj vonku,“ dodal.

FK Poprad napokon zvíťazil nad Slavojom Trebišov 4:0 po polčase 2:0 a keďže Rimavská Sobota prehrala v Michalovciach vysoko 0:6, odskočili Popradčania svojmu rivalovi o postup opäť na rozdiel troch bodov. Najbližšie sa popradskí futbalisti predstavia na ihrisku Lokomotívy Košice v nedeľu 16. novembra o trinástej.

Povedali po zápase

„V prvom rade chcem pogratulovať trénerovi súpera za dobrý zápas a víťazstvo. V našom klube došlo k istým zmenám a riešime určité veci za pochodu. Napriek tomu sme čakali, že súpera potrápime viac. Do 30. minúty sme hrali dobre, ale opäť došlo na slová, ktoré sme hráčom prízvukovali v kabíne, že robíme zbytočné školácke chyby. Čaká nás ešte dlhá cesta, ale pokúsime sa v posledných dvoch zápasoch jesene zabojovať o dobré výsledky,“ hodnotil duel pod Tatrami asistent trénera Slavoja Trebišov Martin Uporský.

„Trebišov je na spodku tabuľky, ale nemá zlé mužstvo. Vždy malo dobre prepracovanú defenzívu s rýchlym prechodom do útoku, takže sme si museli dávať pozor. Postupne sme zvyšovali tlak a začali sme byť agresívnejší. Vďaka tomu padol aj prvý gól. Súper trochu otvoril hru a nám sa hralo lepšie. Bol to z našej strany pohodovejší zápas, nakoľko bol súper za stavu 2:0 už nalomený. Po zlej sérii zápasov už nemal veľa morálnych síl niečo s výsledkom urobiť, aj keď sa snažil,“ pridal svoje hodnotenie ttréner FK Poprad Vladimír Lajčák. Ten nechal v sobotňajšom zápase na lavičke oddychovať hodnú časť hry skúseného obrancu Milana Ondruša i rozbehávača ofenzívy Popradu Pavla Ramsa. „Vyplynulo to opäť z nahusteného programu, ale najmä z toho, že sa na niektorých hráčoch prejavuje menšie opotrebovanie. Myslím si, že si potrebovali vydýchnuť a vyčistiť hlavu. Ak by sme mali silnejšiu lavičku, bolo by to prospešné pre viacerých hráčov,“ dôvodil popradský kormidelník, ktorý vymyslel po prehre vo Zvolene pre hráčov zmenu v príprave na ďalší zápas „Potrebovali sme si vyčistiť hlavy a urobili sme si atypický tréningový týždeň. Myslím si, že to pomohlo, aj keď tie rezervy v hre stále sú. Verím, že nás toto víťazstvo nakoplo a ako som vravel aj pred časom, v stredu zoberieme všetci dovolenky a ideme do Šale na pohárový zápas,“ dodal s úsmevom na tvári Vladimír Lajčák.

FK Poprad – Slavoj Trebišov 4:0 (2:0)
Góly: 34´ Erik Maliňák, 37, 62, 88´ Lukáš Kubus
1046 divákov

Text: FK Poprad

FK Poprad - Slavoj Trebišov 4:0 (2:0)
28
Galéria
FK Poprad - Slavoj Trebišov 4:0 (2:0)
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM