Tlačové správy

Potrebujete kurz prvej pomoci alebo kurz opatrovania? Využite naše akreditované služby priamo v Poprade!

Slovenský Červený kríž ponúka kurz pre získanie odbornej spôsobilosti k výkonu opatrovateľskej služby s platnosťou v SR a zahraničí a kurzy prvej pomoci aj s celoeurópskou platnosťou.

Ilustračný obrázok k článku Potrebujete kurz prvej pomoci alebo kurz opatrovania? Využite naše akreditované služby priamo v Poprade!
Zdroj: Dnes24.sk

Kurz opatrovania

Kurz pre získanie odbornej spôsobilosti k výkonu opatrovateľskej služby s platnosťou v SR a zahraničí je akreditovaný Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR zo dňa 14. apríla 2011. Dňa 5. apríla 2013 nadobudlo právoplatnosť rozhodnutie MPSVR SR o predĺžení akreditácie kurzu na ďalšie 2 roky.

Rozsah kurzu:

Teoretická výučba 105 hodín – úvod do opatrovateľstva, komunikácia a etika v opatrovateľstve, práca s klientom, anatómia, psychológia, životospráva, základy fyzioterapie …

Praktická výučba 43 hodín – simulované situácie, nácvik jednotlivých postupov v malej skupine, prípadové štúdie, individuálny nácvik praktickej časti s využitím rôznych pomôcok.

Odborná stáž – prax 72 hodín – priamo na vybraných oddeleniach zdravotníckych zariadení, zariadeniach sociálnych služieb a podobne.

Skúšky 6 hodín – test a praktická skúška

Absolvent kurzu je schopný:

• komplexne ovládať problematiku opatrovateľskej starostlivosti
• aktívne, samostatne a tvorivo využívať získané odborné vedomosti a zručnosti
• v mimoriadnych situáciách vedieť pohotovo poskytnúť prvú pomoc a privolať lekára,
• pristupovať ku klientovi taktne a rozvážne, v súlade so zásadami etiky a morálky, ako aj s poznatkami z psychológie zdravotne postihnutej osoby a starších ľudí

Dĺžka kurzu je približne 6 týždňov. Kurz opatrovania je možné absolvovať aj prostredníctvom projektu na rekvalifikáciu RE-PAS, ktorý sa uskutočňuje cez Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Cena kurzu pre získanie odbornej spôsobilosti k výkonu opatrovateľskej služby s platnosťou v SR a zahraničí – 200 €. Kurz začína už 11. januára 2016!

8 hodinový kurz prvej pomoci

Slovenský Červený kríž organizuje 8 hodinové kurzy prvej pomoci pre žiadateľov o vodičské oprávnenie, vodičov, verejnosť, organizácie, autoškoly, BOZP, a to na základe Rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR o vydaní osvedčenia o akreditácii Kurzu prvej pomoci č. 05231–12/2009-OZdV zo dňa 9. 3. 2009.

Účastníci po úspešnom ukončení dostanú potvrdenie o absolvovaní kurzu prvej pomoci s neobmedzenou platnosťou, pre účely BOZP je platnosť potvrdenia 2 roky. Po tejto dobe je potrebné preškolenie v rozsahu 8 hodín.

Učebný plán:

Všeobecné zásady poskytovania prvej pomoci; stavy bezprostredne ohrozujúce život; zásady poskytovania prvej pomoci pri rôznych poraneniach; použitie jednotlivých zdravotníckych pomôcok, ktoré obsahuje lekárnička, autolekárnička.

­­8 h kurz základných život zachraňujúcich úkonov pre autoškoly, jednotlivcov a organizácie – TERAZ PRE VŠETKÝCH 15 €

16 a 33 hodinové kurzy prvej pomoci

Výučba prvej pomoci v 16 a 33 hodinových kurzoch SČK prebieha na základe európskej akreditácie kurzov prvej pomoci, ktorú 3. apríla 2008 obnovilo Slovenskému Červenému krížu Európske referečné centrum pre vzdelávanie prvej pomoci v Paríži (EFAC) a tiež aj v súlade s európskymi odporúčaniami Červeného kríža/Červeného polmesiaca. Táto akreditácia zaručuje vydávaným certifikátom SČK celoeurópsku platnosť. Kurz je určený pre verejnosť, organizácie, BOZP …

Dĺžka kurzu je 16 alebo 33 vyučovacích hodín. Účastníci po úspešnom ukončení dostanú Európsky certifikát o absolvovaní kurzu prvej pomoci, ktorý je v slovensko-anglickom jazyku s dobou platnosti 3 roky. Po tejto dobe je potrebné preškolenie v rozsahu 8 hodín. Kurzy sú schválené Ministerstvom školstva SR, č. 2750/1996–15, dňa 1. 2. 1997.

Učebný plán:

Všeobecné zásady poskytovania prvej pomoci; stavy bezprostredne ohrozujúce život; zásady poskytovania prvej pomoci pri rôznych poraneniach; použitie jednotlivých zdravotníckych pomôcok, ktoré obsahuje lekárnička, autolekárnička.

16 h kurz prvej pomoci s Európskym certifikátom pre jednotlivcov a organizácie – 35 €
33 h rozšírený kurz prvej pomoci s Európskym certifikátom pre jednotlivcov a organizácie – 75 €

Všetky potrebné informácie získate na www.poprad.redcross.sk alebo osobne v sídle Územného spolku Slovenského Červeného kríža na Partizánskej ulici 3264/12 (sídl. Západ, pri novom kruhovom objazde) v Poprade, na telefónnom čísle 052 / 772 22 04 alebo e-mailom na adrese asistent.pp@redcross.sk .

Potrebujete kurz prvej pomoci alebo kurz opatrovania?
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM