Peter Handzuš Krimi

Požiar v Starom Smokovci: V akcii boli aj dva vrtuľníky

Požiar suchého porastu, ktorý sa rozhorel dnes popoludní v blízkosti cintorína v Starom Smokovci, pomáhali likvidovať aj príslušníci Ozbrojených síl SR. Vojaci s vrtuľníkmi zasahovali na mieste potom, ako ich o pomoc požiadalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v Starom Smokovci: V akcii boli aj dva vrtuľníky
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Do terénu boli okamžite po prijatí požiadavky nasadené dva vrtuľníky Mi-17 s BAMBI vakmi a Tatra 815 s cisternou. V teréne zostanú tak dlho, ako to bude potrebné,“ uviedol minister obrany SR Martin Glváč. Ozbrojené sily SR vyčlenili na zásah techniku z Vrtuľníkového krídla v Prešove.

Vojaci zasahovali pri hasení požiarov aj v minulom roku v mesiacoch marec až máj v oblasti Miľpoš, Ružomberok – Čebrať a pri dosiaľ jednom z najväčších lesných požiarov v oblasti Vyšná Boca.

Požiar pri Starom Smokovci likvidujú hasiči z Popradu, Kežmarku, Levoče, Starej Ľubovne, Spišskej Starej Vsi a Prešova. Ohniská sa nachádzajú na ploche viac ako 16 hektárov, pričom likvidáciu ohňa sťažuje premenlivý vietor.

Hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove Peter Kovalík krátko po 17. h pre uviedol, že veliteľ zásahu zatiaľ lokalizáciu požiaru ešte nenahlásil. Zasahujúce jednotky sa spoločnými silami snažia dostať požiar pod kontrolu, čo sa im čiastočne darí.

Požiar suchého porastu hasiči pomaly dostávajú pod kontrolu
1
Galéria
Požiar suchého porastu hasiči pomaly dostávajú pod kontrolu
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM