Peter Handzuš Iné športy

Poznáme termín konania Rallye Tatry. Bude to už jubilejný 40. ročník

Členovia AOS klubu Poprad, jedného z hlavných organizátorov Rallye Tatry 2013, pripravujú pre fanúšikov motoristického športu 40. pokračovanie najznámejšej rely na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme termín konania Rallye Tatry. Bude to už jubilejný 40. ročník
Foto: Branislav Babjak / Zdroj: Dnes24.sk

Po minuloročnom úspechu, ktorý podčiarkli aj predstavitelia Slovenskej asociácie motoristického športu, pokračujú v prípravách tohtoročných pretekov, ktoré budú súčasťou Majstrovstiev Slovenska a Slovenského rally pohára 2013.

Bude aj atraktívny mestský okruh

V Poprade a okolí tak uvidíme najlepšie posádky zo Slovenska, Čiech, Maďarska a Poľska. Termín súťaže je naplánovaný na 26. a 27. júla 2013.

Organizátori pripravujú pre jazdcov a divákov atraktívny mestský okruh v okolí mimoúrovňovej križovatky smerom do Vysokých Tatier. Ten sa pôjde v piatok v noci a takisto aj v sobotu ráno.

Celkovo bude pre jazdcov pripravených vyše 100 km rýchlostných skúšok. Okrem spomínaného mestského okruhu budú posádky súperiť s časom aj v priestoroch vojenského pásma Záľubica a v okolí Ulože.

Pripravuje sa aj zopakovanie úspešnej minuloročnej rýchlostnej skúšky Sp. Bystré – Poprad. Organizátori chcú Rallye Tatry rozšíriť aj do okresu Spišská Nová Ves. Majú v pláne pripraviť rýchlostné skúšky Hrabušice – Stratená či úsek Novoveská Huta – Mlynky.

Predpokladaný priestor štartu a cieľa je znovu na námestí v Poprade pri bývalom Priore.

Staňte sa spoluorganizátorom

Ak by mal niekto z fanúšikov Rallye Tatry záujem byť spoluorganizátorom jubilejného ročníka, napríklad ako traťový komisár, môže sa o tejto možnosti informovať u predsedu AOS klubu p. Oravca na tel. čísle 0903 639 422 alebo cez email na adrese: p.oravec@aosklubpoprad.sk.

Slavo Petrus

Poznáme už dátum Rallye Tatry. Bude to jubilejný 40. ročník
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM