Peter Handzuš Správy

Pozor na zmenu dopravného značenia v Poprade. Odbočenie na parkovisko vás môže vyjsť draho

Na zmenu dopravného značenia v meste najviac doplácajú miestni vodiči. Ich vnímavosť na doprvné značky často klesá a zmena v značení môže byť niekedy aj nebezpečná.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na zmenu dopravného značenia v Poprade. Odbočenie na parkovisko vás môže vyjsť draho
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Pri zásadných zmenách v dopravnom značení vodičov upozorňujú na takéto miesta informatívne značky, napr. o zmene v prednosti v jazde. Pri zákaze odbočenia už ale žiadne upozornenie nevidíte a nepozorný vodič sa môže ľahko dostať do problémov.

V Poprade môžete dostať pokutu, ak odbočíte zo Štefánikovej ulice na parkovisko oproti sporiteľni v smere na Kežmarok. Informovala nás o tom čitateľka Martina Birková.

Na stĺpe za svetelnou križovatkou na Štefánikovej ulici v smere na Kežmarok, na úrovni priechodu pre chodcov k sporiteľni, pribudla značka zakazujúca odbočenie vľavo. Na nepozorných a zákazovú značku nerešpektujúcich vodičov občas na parkovisku čakajú policajné hliadky.

Takisto z parkoviska sa už nedá odbočiť vľavo na Kežmarok. Musíte odbočiť vpravo, smerom na veľký kruhový objazd. Dávajte si v týchto miestach pozor! A za tip pani Birkovej ďakujeme.

Zmena dopravného značenia v Poprade
8
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM