Martin Sýkora Rôzne

Prejsť križovatkou na červenú? V Poprade bežná vec - za odvahu 100 eur

Už ja malé deti vedia, že keď na semafore svieti červené svetlo znamená to Stoj! Ak by totiž pokračovali ďalej mohlo by dôjsť k dopravnej nehode s tými najhoršími následkami.

Ilustračný obrázok k článku Prejsť križovatkou na červenú? V Poprade bežná vec - za odvahu 100 eur
Zdroj: TASR

Pre niektorých vodičov, ale aj chodcov, je však rešpektovanie aj tohto elementárneho, ale zásadného pravidla cestnej premávky neznámym pojmom. Tak tomu bolo aj začiatkom februára na jednej z popradských križovatiek.

„Vodička osobného auta plynule prešla na červenú. Celú situáciu zachytila kamera v policajnom aute, ktoré stálo na križovatke. Policajti dané vozidlo zastavili a vodičke uložili na mieste blokovú pokutu 100 eur,“ informoval hovorca KR PZ v Prešove.

Podľa zákona o cestnej premávke je nezastavenie vozidla na signál svetelného signalizačného zariadenia s červeným svetlom Stoj!, porušením pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom. V blokovom konaní možno za takýto priestupok uložiť pokutu do 150 eur a v správnom konaní 60 – 300 eur a zákaz činnosti do 2 rokov.

„Nerešpektovanie jednotlivých signálov spôsobí na križovatkách chaos, ale najmä veľmi nebezpečné situácie, ktoré môže skončiť tragickými dopravnými nehodami,“ dodal Džobanik.

Video: Martin Sýkora / Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM