Peter Handzuš Kultúra

Prevádzka v niektorých múzeách bude cez Veľkú noc obmedzená. Netýka sa to Ľubovnianskeho hradu

Múzeum TANAP bude v piatok a pondelok zatvorené. Ľubovniansky hrad a skanzen budú otvorené aj počas Veľkej noci.

Ilustračný obrázok k článku Prevádzka v niektorých múzeách bude cez Veľkú noc obmedzená. Netýka sa to Ľubovnianskeho hradu

Návštevníci Vysokých Tatier si budú môcť počas nastávajúcich sviatočných dní pozrieť aj expozíciu Múzea Tatranského národného parku Štátnych lesov TANAP v Tatranskej Lomnici. Múzeum bude otvorené v sobotu 30. marca a aj v nedeľu 31. marca, a to v čase od 8. do 12. hodiny a po hodinovej prestávke od 13. až do 16. hodiny.

Múzeum však bude pre verejnosť zatvorené v piatok 29. marca a v pondelok 1. apríla. Múzeum TANAP návštevníkov oboznamuje s charakterom tatranskej prírody, s jej ochranou a s dejinami sprístupňovania Tatier. Výstavná časť múzea je rozdelená na prírodovednú, prírodoochranársku, historickú a etnografickú.

Ľubovniansky hrad bez obmedzení

Ľubovnianske múzeum v Starej Ľubovni ponúka verejnosti možnosť absolvovať výlet aj počas nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov. Ľubovniansky hrad a skanzen budú totiž počas Veľkej Noci otvorené každý deň od štvrtka 28. marca až do pondelka 1. apríla.

Oba historické areály môžu turisti navštíviť v čase od 10.00 do 17.00 h, pričom posledný vstup je o 16.00 h. „Veríme, že návštevníci využijú sviatočné dni aj na aktívny oddych,“ zdôraznil riaditeľ Ľubovnianskeho múzea Dalibor Mikulík.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM