Peter Handzuš Rôzne

Pri Materskom centre Bambino vyrastie nové ihrisko

Pri Materskom centre (MC) Bambino v Poprade by malo vyrásť nové detské ihrisko. Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade totiž ešte na svojom februárovom zasadnutí odsúhlasili MC dlhodobý prenájom, o ktorý mali mamičky záujem.

Na ploche viac ako 200 metrov štvorcových by tak malo vyrásť nové detské ihrisko. „Myšlienka vybudovať tu detské ihrisko sa zrodila ihneď, ako sme sa presťahovali do súčasných priestorov, veľmi sa tomu tešíme,“ povedala Radka Slavkovská z MC Bambino.

Centru pred dvoma rokmi hrozil zánik, mesto mu však vtedy podalo pomocnú ruku. Bambino dostalo do prenájmu priestory a poslanci odsúhlasili aj dotáciu na ich rekonštrukciu. Dlhodobým prenájmom priľahlého pozemku sa MC otvorili nové možnosti. „Pozemok nám otvoril brány k písaniu projektov, aby sme mohli zháňať peniaze na vybudovanie detského ihriska,“ dodala Slavkovská. Centrum sa chystá osloviť viaceré nadácie. Samospráva podporovala tento zámer predovšetkým kvôli tomu, že MC už 13 rokov vytvára v meste priestor pre rodičov s deťmi.

Nové detské ihrisko by malo disponovať hojdačkami, pieskoviskom a záhradným domčekom. Projekt tiež hovorí o splnení bezpečnostných kritérií pre deti do piatich rokov.

Text: TASR

Pri Materskom centre Bambino vyrastie nové ihrisko
1
Galéria
pp_0315_bambino
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM