Martin Sýkora Správy

Pri návšteve Vysokých Tatier si dávajte od soboty pozor: Jeden mostík je už vymenený, výmena druhého sa práve začala

Štátne lesy TANAP-u sa starajú o turistické chodníky. V dvoch prípadoch vás čakajú zmeny - pozrite si aké.

Ilustračný obrázok k článku Pri návšteve Vysokých Tatier si dávajte od soboty pozor: Jeden mostík je už vymenený, výmena druhého sa práve začala
Zdroj: Dnes24.sk

Pôvodný 12 m dlhý drevený most spájajúci dva brehy Skalnatého potoka budú vymieňať za nový. Z tohto dôvodu bude od soboty modro značený turistický chodník vedúci zo Štartu na Folvarskú poľanu v oboch smeroch uzavretý.

„V teréne sú umiestnené informačné tabule upozorňujúce turistov na nepriechodnosť trasy popod Malú Svišťovku. Dočasná uzávera turistického chodníka by nemala trvať dlhšie ako do otvorenia letnej turistickej sezóny,“ uviedla koordinátorka vonkajšej komunikácie Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP) Lenka Burdová. Štátne lesy TANAP-u, ktoré rekonštrukciu dreveného premostenia zabezpečujú, žiadajú turistov o rešpektovanie dočasnej uzávery turistického chodníka s ohľadom na vlastnú bezpečnosť.

Prístup k horárni pod Muráňom v Javorovej doline je už bezproblémový, pretože rekonštrukciu dreveného mosta spájajúceho dva brehy toku Javorinka lesníci ukončili. „Ešte v piatok rozobrali lavičku, ktorá slúžila len ako dočasné premostenie toku. Modro značeným turistickým chodníkom sa turisti dostanú bez obmedzení až k Náučnej geologickej ploche Podmuráň, odkiaľ si môžu vychutnať pohľady na Muráň a Vysoké Tatry,“ uviedla Burdová. Turistická trasa je opäť prístupná aj pre turistov so zníženou schopnosťou pohybu.

„Turistom pripomíname, že do 15. júna trvá sezónna uzávera značkovaných turistických chodníkov, a tak modro značený chodník prechádzajúci Zadnými Meďodolmi do Kopského sedla, rovnako ako zeleno značený chodník vedúci Javorovou dolinou, je od horárne pod Muráňom až do tohto dňa uzavretý,“ informovala Burdová. To platí pre približne 200 km turistických trás vo vysokohorskom prostredí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM